Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suppilovahverorisotto

Suppisrisotto on täydellistä lohturuokaa sateisiin syysiltoihin: pehmeää, kermaista ja täyteläistä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

  • 250 g suppilovahveroita
  • 2 rkl voita
  • ripaus suolaa ja rouhittua valkopippuria
  • 2 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl voita ja oliiviöljyä
  • 3 dl risottoriisiä (esimerkiksi Arborio-riisiä)
  • 2 dl valkoviiniä
  • 5 dl kasvislientä
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • noin 6 tuoretta salvianlehteä
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Suppisrisotto

1. Puhdista ja pilko sienet pieniksi. Paahda sieniä kuivalla ja kuumalla teflonpannulla, jotta suurin osa nesteestä haihtuu. Lisää voinokare ja kääntele mausteiden kanssa. Siirrä toiseen astiaan jäähtymään.

2. Hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynsi. Kuullota niitä voi-öljyseoksessa, lisää riisit ja kääntele, kunnes riisit muuttuvat läpikuultaviksi. Lisää valkoviini ja kuumenna samalla sekoittaen. Kun viini on imeytynyt, lisää kuumaa kasvislientä vähissä erissä. Anna nesteen aina imeytyä ensin riisiin.

3. Riisi on sopivaa, kun se on pureskeltavan napakkaa. Lisää paistetut sienet, parmesaaniraaste ja hienonnettu salvia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kokeile myös muita suppilovahveroreseptejä: Sienikiusaus Juustoinen suppilovahveropiirakka Suppisrösti Ruoka.fi: Suppilovahverokeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suppilovahverorisotto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.