Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Taatelikakku

Kotilieden suositulla ohjeella valmistettu taatelikakku on mehevä, maukas, helppoa valmistaa ja se säilyy hyvin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Taatelikakku:

500 g kivettömiä taateleita
5 dl vettä
500 g voita tai margariinia
5 kananmunaa
3.8 dl sokeria
2.5 dl kermaviiliä
1 rkl vaniljasokeria
5 tl soodaa
noin 600 g vehnäjauhoja (8,8 dl)
(3 rkl madeiraa)
Mainos

Valmistusohje

Tällä ohjeella tulee 3 kakkua.

  1. Poista taatelipakkauksesta kalvo. Ellei se lähde helposti, laske vesijohdosta kuumaa vettä päälle. Leikkaa taatelit pieniksi paloiksi ja tarkista samalla ettei joukossa ole yhtään taatelin siementä. Keitä taatelit vedessä pehmeiksi.
  2. Siirrä kattila levyltä ja lisää paloiteltu voi tai margariini joukkoon sulamaan.
  3. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kermaviili. Sekoita vaniljasokeri ja sooda jauhoihin ja lisää joukkoon. Sekoita joukkoon lopuksi taateli-rasvaseos. Mausteeksi voit lisätä hiukan madeiraa.
  4. Kaada kakkutaikina hyvin voideltuihin, korppujauhotettuihin vuokiin, jotka sopivat yhtä aikaa uuniin. Kypsennä taatelikakkuja uunissa ensin 175 asteessa ja pienennä lämpöä kypsymisen loppuvaiheessa 160 asteeseen. Kakut kypsyvät noin 60 minuutissa.

Katso myös: Onko tämä joulun hittikakku? Lakritsi-taatelikakku saa trendikkään suola-kinuskikuorrutuksen

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Leivoin tällä ohjeella taatelikakun ja tuli tosi hyvä ,mikä parasta kolme kakkua samalla kertaa.

Suosittelen ohjetta muillekin.

Ei tullut hyvä kakku. Monta taatelikakkua tehnyt, tällä tuli harvinaisen tiivis ja painava kakku. Paistoaikaa jouduin pidentämään, näytti valmiilta ei tikkuunkaan tarttunut, silti kakku oli keskeltä raa’an oloinen. Maku ei myöskään mikään erityisen hyvä. En suosittele.

Kommentoi juttua: Taatelikakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X