Taatelikakku
Kotilieden suositulla ohjeella leivottu taatelikakku on mehevä, maukas ja helppotekoinen. Kakun maku tekeytyy ja syvenee säilytyksen aikana, ja siksi sen voi leipoa jo pari viikkoa ennen joulua. Säilytä valmis taatelikakku jääkaapissa kelmuun käärittynä.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Taatelikakku
1 pkt (250 g)
kivettömiä taateleita
1 1/2 dl
vettä
200 g
voita
2 dl
sokeria
2
kananmunaa
4 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
ruokasoodaa
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
vahvaa kahvijuomaa
Vuokaan
2 rkl
voita
2 rkl
korppujauhoja
Keskustelu
Leivoin tällä ohjeella taatelikakun ja tuli tosi hyvä ,mikä parasta kolme kakkua samalla kertaa.
Suosittelen ohjetta muillekin.
Ei tullut hyvä kakku. Monta taatelikakkua tehnyt, tällä tuli harvinaisen tiivis ja painava kakku. Paistoaikaa jouduin pidentämään, näytti valmiilta ei tikkuunkaan tarttunut, silti kakku oli keskeltä raa’an oloinen. Maku ei myöskään mikään erityisen hyvä. En suosittele.
Olen tehnyt tällä ohjeella monena vuonna. Todella hyvä!! Kannattaa antaa tekeytyä muutama päivä viileässä ennen maistamista – maku tiivistyy.
Tämä on luottoreseptini, kaikki tykkäävät!
Kommentoi juttua: Taatelikakku