taatelikakku
Reseptit
yli 60 min
12
Kiitos

Taatelikakku

Kotilieden suositulla ohjeella leivottu taatelikakku on mehevä, maukas ja helppotekoinen. Kakun maku tekeytyy ja syvenee säilytyksen aikana, ja siksi sen voi leipoa jo pari viikkoa ennen joulua. Säilytä valmis taatelikakku jääkaapissa kelmuun käärittynä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Taatelikakku

1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita
1 1/2 dl vettä
200 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl vahvaa kahvijuomaa

Vuokaan

2 rkl voita
2 rkl korppujauhoja

Keskustelu

Leivoin tällä ohjeella taatelikakun ja tuli tosi hyvä ,mikä parasta kolme kakkua samalla kertaa.

Suosittelen ohjetta muillekin.

Ei tullut hyvä kakku. Monta taatelikakkua tehnyt, tällä tuli harvinaisen tiivis ja painava kakku. Paistoaikaa jouduin pidentämään, näytti valmiilta ei tikkuunkaan tarttunut, silti kakku oli keskeltä raa’an oloinen. Maku ei myöskään mikään erityisen hyvä. En suosittele.

Olen tehnyt tällä ohjeella monena vuonna. Todella hyvä!! Kannattaa antaa tekeytyä muutama päivä viileässä ennen maistamista – maku tiivistyy.

Kommentoi juttua: Taatelikakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X