Risotto muuntuu moneksi

Valuvan pehmeä risotto voi olla kokonainen herkullinen ateria. Erilaisilla lisukkeilla saat risotosta arkisen tai juhlavan ja jopa jälkiruoaksi sopivan makeankin version.

pinattirisotto

Pinaattirisotto valmistuu noin puolessa tunnissa. Makua risottoon antavat pinaatin lisäksi valkoviini, parmesaani ja pinjansiemenet. Aito italialainen risotto syntyy, kun käytät risottoon arborio- tai carnaroli-riisilajikkeita, joiden jyvät ovat isoja ja pitkiä.

Kuituisempi sienirisotto valmistuu muuten samoista aineksista, mutta riisi vaihdetaan terveellisempään, tummempaan lajikkeeseen. Lisäksi risottoon lisätään muutama desi kuivattuja sieniä sekä tilkka kermaa makua pehmentämään.

parsarisotto

Parsarisotto on kevään ja parsakauden ehdoton viikonloppuherkku, joka maistuu sellaisenaan tai kalan kaverina. Vaihtoehtoisesti kalan voi lisätä mukaan risottoon, kuten savulohi-parsarisoton reseptissä.

Keväiseen herkutteluun sopii myös hernerisotto, joka saa vehreää väriä herneistä, herneenpaloista ja mintusta.

Fenkolirisotto on sellaisenaan simppeli ateria, mutta se on myös mainio kumppani paistetulle kalalle, kuten siialle.

pekonirisotto

Pekoni-cheddarrisotto on tuhti viikonloppuherkku, joka tarjotaan tuoreen rucolasalaatin kanssa.

Risotto frutti di mare riittää ateriaksi sellaisenaan, sillä äyriäiset antavat risotolle ruokaisuutta ja kirsikkatomaatit raikastavat kokonaisuutta.

valkosuklaarisotto

Valkosuklaarisotto on suloisen pehmeä ja makea jälkiruoka, joka maistuu taivaalliselta raikkaiden marjojen tai hedelmien kera.

Kookosrisotto tehdään kookosmaitoon, maustetaan vaniljalla ja tarjoillaan passionsiirapin ja tuoreen mangon kera.

Lisää herkullisia ruokaideoita:
Pizzaa pöytään
Parsa tuo kevään keittiöön
Spagetti ja kastike x 5
Uuniperuna neljällä täytteellä
Ruoka.fi: Sahramirisotto

Kuvat: Pekka Holmström ja Kristiina Kurronen / OM-arkisto

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Risotto muuntuu moneksi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X