Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Täytetyt munakoisot kreikkalaisittain

Kreikkalainen moussaka valmistetaan tällä kertaa yksinkertaisemmin koverrettuihin munakoisoihin. Munakoisot valmistuvat noin tunnissa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 keskikokoista munakoisoa
oliiviöljyä

Jauhelihatäyte

1 sipuli tai 1 dl pakastesipulia
1 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
400 g karitsanjauhelihaa
1 rkl oreganoa
1 tl suolaa
½ tl kanelia
ripaus sokeria
noin 2 dl tomaattimurskaa
2 rkl tomaattisosetta

Juustokastike

1 ½ dl ruokasulatejuustoa (Koskenlaskija)
1 ½ dl raastettua parmesaanijuustoa

Valmistusohje

1. Halkaise munakoisot pituussuunnassa ja koverra sisukset kuorista niin, että kuoriin jää kuitenkin hieman reunusta. Hienonna sisukset ja nosta kulhoon odottamaan. Sipaise kuoret öljyllä ja nosta uunivuokaan. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja kuumenna öljy pannulla. Paahda pannulla munakoisojen sisuksia ja sipuleita 5 minuuttia. Kääntele lopuksi joukkoon kuoritut ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Nosta seos syrjään odottamaan. Ruskista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Lisää joukkoon mausteet, munakoiso-sipuliseos, tomaattimurska ja -sose. Anna kastikkeen kiehua ilman kantta 5 minuuttia.

3. Sekoita sulatejuusto ja raastettu parmesaanijuusto. Nosta munakoisot uunista ja täytä jauhelihatäytteellä. Valuta pinnalle juustokastike.

4. Kypsennä munakoisoja vielä 20 minuuttia tai, kunnes munakoiso tuntuu haarukalla kokeiltaessa kypsältä.

Vinkki: Kokeile jauhelihatäytettä myös kesäkurpitsoiden ja paprikoiden täyttämiseen.

Lisää reseptejä:

Marokkolaiset lihapullat
Munakoisovuoka
Ruoka.fi: Tomaattinen karitsanjauhelihakeitto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Täytetyt munakoisot kreikkalaisittain

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X