chiles en nogada täytetyt paprikat Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Täytetyt paprikat (Chiles en nogada)

Täytetyt paprikat meksikolaisittain eli Chiles en nogada on Meksikossa suosittua ruokaa, jota syödään tyypillisesti loppukesästä ja alkusyksystä Meksikon itsenäisyyspäivän aikoihin. Yllättävät, mutta toimivat makuparit tekevät tästä ruoasta kokeilemisen arvoisen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6 annosta

Ainekset

Chiles en nogada:

  • 6 paprikaa
  • 250 g jauhettua porsaanlihaa
  • ½ sipulia, hienoksi hakattuna
  • 2 murskattua
  • valkosipulinkynttä
  • 1 päärynä
  • 1 omena
  • 1 ruokabanaani tai vihertävä banaani
  • 100 g kuivattuja aprikooseja
  • 50 g hakattuja saksanpähkinöitä
  • 100 g hakattuja manteleita
  • 100 g rusinoita
  • ¼ tl kanelia
  • ¼ tl juustokuminaa
  • öljyä paistamiseen
  • noin 1 dl vettä
  • 6 munaa
  • vehnäjauhoja
  • merisuolaa ja valkopippuria myllystä

pähkinäkastike

  • 50 g raastettua cheddarjuustoa
  • 1 dl ruokakermaa
  • 1 dl maitoa
  • 50 g saksanpähkinöitä

Pinnalle

  • granaattiomenan siemeniä
  • korianteria

Valmistusohje

Täytetyt paprikat (Chiles en nogada) tehdään helposti näin:

1. Paahda paprikoita uunin grillivastuksen alla, kunnes kuori kupruilee ja saa nokisia laikkuja. Nosta paprikat kylmään veteen tai muovipussiin höyrystymään. Poista kuori, avaa paprikat varovasti kannasta ja poista siemenet.

2. Paahda jauheliha pannussa, lisää öljy, sipulisilppu, silputut valkosipulit ja pieniksi kuutioiksi leikatut hedelmät, rusinat sekä rouhitut pähkinät ja mantelit. Lisää mausteet ja vesi. Täytä paprikat. Pyöritä paprikat suolalla ja pippurilla maustetuissa vehnäjauhoissa.

3. Vaahdota valkuaiset, lisää keltuaiset ja suola. Vatkaa seosta. Kuumenna öljy pannussa. Kasta paprikat munaseokseen ja friteeraa ne.

4. Mittaa kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja pyöritä kolmisen minuuttia. Tarjoa täytetyt paprikat pähkinäkastikkeen ja granaattiomenan siementen kanssa. Korista annos korianterin lehdillä.

Lue myös: Täytetyt paprikat: 80-luvun klassikko on arkiruokien aatelia – milloin maistoit viimeksi?

Lue myös Anna.fi/ruoka: Täytetyt parmesaanipaprikat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Täytetyt paprikat (Chiles en nogada)

Sinun täytyy kommentoidaksesi.