Reseptit
yli 60 min
6

Täytetyt paprikat (Chiles en nogada)

Ainekset

Lisää kauppalistalle
6 paprikaa
250 g jauhettua porsaanlihaa
½ sipulia, hienoksi hakattuna
2 murskattua
valkosipulinkynttä
1 päärynä
1 omena
1 ruokabanaani tai vihertävä banaani
100 g kuivattuja aprikooseja
50 g hakattuja saksanpähkinöitä
100 g hakattuja manteleita
100 g rusinoita
¼ tl kanelia
¼ tl juustokuminaa
öljyä paistamiseen
noin 1 dl vettä
6 munaa
vehnäjauhoja
merisuolaa ja valkopippuria myllystä

pähkinäkastike

50 g raastettua cheddarjuustoa
1 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
50 g saksanpähkinöitä

Pinnalle

granaattiomenan siemeniä
korianteria

Valmistusohje

1. Paahda paprikoita uunin grillivastuksen alla, kunnes kuori kupruilee ja saa nokisia laikkuja. Nosta paprikat kylmään veteen tai muovipussiin höyrystymään. Poista kuori, avaa paprikat varovasti kannasta ja poista siemenet.

2. Paahda jauheliha pannussa, lisää öljy, sipulisilppu, silputut valkosipulit ja pieniksi kuutioiksi leikatut hedelmät, rusinat sekä rouhitut pähkinät ja mantelit. Lisää mausteet ja vesi. Täytä paprikat. Pyöritä paprikat suolalla ja pippurilla maustetuissa vehnäjauhoissa.

3. Vaahdota valkuaiset, lisää keltuaiset ja suola. Vatkaa seosta. Kuumenna öljy pannussa. Kasta paprikat munaseokseen ja friteeraa ne.

4. Mittaa kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja pyöritä kolmisen minuuttia. Tarjoa täytetyt paprikat pähkinäkastikkeen ja granaattiomenan siementen kanssa. Korista annos korianterin lehdillä.

Avainsanat

Avainsanat: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Täytetyt paprikat (Chiles en nogada)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X