Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tikka masala

Tikka masala on intialaisten ravintoloiden suosikki ja yllättävän helppo tehdä myös kotona, kunhan maustekaappisi on kunnossa. Ruoka on herkullinen ja täynnä intialaisia makuja. Tarjoa suosikkiruoka riisin, naanleivän ja kurkkuraidan kera.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Tikka masala

  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 tl jauhettua paprikaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 700 g broilerin rintaleikkeitä

Kastike

  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1 punainen keskivahva chili
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl garam masalar
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl turkkilaista jogurttia

Lisäksi

  • 1 dl tuoretta korianteria hienonnettuna

Valmistusohje

Tikka masala valmistuu helposti näin:

  1. Laita desilitra turkkilaista jogurttia kulhoon. Kuori ja hienonna kolme valkosipulinkynttä. Kuori ja raasta kolme ruokalusikallista inkivääriä ja lisää jogurtin joukkoon. Lisää teelusikallinen suolaa, kaksi teelusikallista juustokuminaa, teelusikallinen garam masalaa, teelusikallinen paprikaa ja ruokalusikallinen rypsiöljyä. Sekoita 700 grammaa broilerin rintaleikkeitä marinadiin. Anna maustua 1–2 tuntia tai yön yli.
  2. Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja neljä valkosipulinkynttä. Kuori ja raasta ruokalusikallinen inkivääriä. Hienonna punainen keskivahva chili.
  3. Kuumenna pannulla rypsiöljyä ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli, inkivääri ja chili sekä kaksi ruokalusikallista tomaattipyreetä, kaksi teelusikallista garam masalaa, teelusikallinen paprikajauhetta, teelusikallinen jauhettua korianteria ja teelusikallinen jauhettua juustokuminaa. Paista sekoitellen pari minuuttia.
  4. Lisää tölkki tomaattimurskaa, teelusikallinen suolaa ja kaksi teelusikallista sokeria. Sekoita. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja anna hautua hiljalleen kannen alla 20 minuuttia välillä sekoitellen. 
  5. Ota kanapalat marinadista ja laita ne folion päälle uunipellille. Kuumenna uunin grilli 250-asteiseksi. Grillaa broileria noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja paloittele broilerileikkeet kastikkeeseen. Kuumenna kastike ja aseta tarjolle. Viimeistele tikka masala korianterilla.

Vinkki! Tarjoa tikka masala keitetyn riisin, raita-kastikkeen ja naanleivän kera.

tikka masala

Lue myös Anna.fi: Butter chicken eli intialainen voikana


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tikka masala

Sinun täytyy kommentoidaksesi.