
Tuhti lammaskeitto
Ohjeen lammaskeitto on hyvin ruokaisa ja pitää nälän loitolla pitkään! Rosmariini ja tuore timjami luovat ylellisyyden makua arkiseenkin keittoon.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
- Maidoton
Ainekset
- 1 kg lampaan lapaa tai etuselkää
- tilkka öljyä
- 2 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 1 rosmariinioksa tai tuoretta timjamia
- 1.5 l vettä
- 2 tlk tomaattimurskaa
- 3 rkl chiliketsuppia
- 2 pss pakastettuja keittojuureksia
- 6-8 perunaa
Valmistusohje
1. Leikkaa liha luuttomaksi. Kuutioi liha. Ruskista lihapalat ja luut öljyssä. Lisää joukkoon lohkotut sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit ja lisää joukkoon mausteet, neste ja tomaattisäilykkeet. Hauduta miedolla lämmöllä noin puolitoista tuntia.
2. Poista luut keitosta. Lisää joukkoon juurekset ja lohkotut perunat. Keitä noin 20 minuuttia. Tarkista maku ja tarjoa kuumana.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tuhti lammaskeitto