
Tuoresuolattu siika
Tuoresuolattu siika maustetaan valkopippurilla ja tillillä ja tarjotaan keitettyjen perunoiden kera.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Tuoresuolattu siika:
- noin 1 kg siikafileetä tai lohta
- 2 rkl karkeaa merisuolaa
- 1 rkl sokeria
- 2 tl rouhittua valkopippuria
- nippu tilliä
Valmistusohje
Tuoresuolattu siika tehdään näin:
1. Sekoita pienessä kulhossa suola, sokeri ja pippuri.
2. Aseta siikafileet foliopalan päälle ja ripota mausteseos fileille. Leikkaa pinnalle tuoretta tilliä. Aseta fileet päällekkäin foliolle, lihapuolet vastakkain ja kääri foliosta tiivis paketti. Aseta siikanyytti vuokaan ja pane päälle kevyt paino. Anna suolautua seuraavaan päivään.
3. Leikkaa siika ohuina viipaleina irtinahasta ja tarjoa tuoresuolattu siika keitettyjen perunoiden tai saaristolaisleivän kanssa.
Kokeile myös muita kalaherkkuja: Tervagraavattu lohi Wasabisiika Siikaröra
Lue myös Anna.fi: Graavisiika-kurkkutartar
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tuoresuolattu siika