Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Uunikurpitsat

Kurpitsalohkot sopivat myös muiden juuresten joukkoon uunissa paahdettaviksi. Valkosipuli, chili, sitruuna ja oliiviöljy maustavat uunissa paahdetut kurpitsanlohkot herkuiksi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Uunikurpitsat:

  • 1 kg perunoita
  • 1 bataatti
  • noin 500 g kurpitsalohkoja
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl kurpitsaöljyä
  • 1 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • ripaus chiliä
  • ripaus inkivääriä
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

Valmistusohje

1. Pese perunat hyvin, leikkaa lohkoiksi ja keitä viitisen minuuttia.

2. Kuori ja lohko bataatti ja kurpitsa. Kaada kasvislohkot ja valkosipulinkynnet leivinpaperilla suojatulle uunipannulle.

3. Sekoita mausteet, sitruunamehu ja öljy. Kaada seos uunipannulle, sekoita ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Uunikurpitsat

Katso myös: Kurpitsarisotto paahdetuista kurpitsasta

Salaatti paahdetuista kurpitsoista


Kommentoi

Kommentoi juttua: Uunikurpitsat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.