Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Kurpitsarisotto paahdetusta kurpitsasta

Kaikesta tulee parempaa paahtamalla, moni sanoo. Kurpitsa muuttuu uunissa herkullisen makeaksi. Paahdettu kurpitsa tuo makua ja kauniin keltaisen värin syksyiseen risottoon.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Risotto paahdetusta kurpitsasta:

1,2 kg talvikurpitsaa
1 1/2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
50 g voita
3 dl risottoriisiä
3 dl kuivaa valkoviiniä tai laimennettua sitruunamehua
7 dl kasvis- tai kanalientä
1/2 dl kuohukermaa
1 dl vastaraastettua parmesaanijuustoa

Valmistusohje

1. Lohko 1,2 kg talvikurpitsaa ja viipaloi paloiksi. Nosta uunipellille, lorauta päälle 1 1/2 rkl oliiviöljyä ja pyörittele palat öljyssä. Mausta kevyesti ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Paahda 225 asteessa 20 minuuttia.

2. Kuori ja hienonna 2 salottisipulia ja 1 valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita kattilassa nokareessa voita.

3. Lisää 3 dl risottoriisiä ja sekoittele, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää 3 dl kuivaa valkoviiniä tai laimennettua sitruunamehu ja sekoita, kunnes neste on imeytynyt riisiin.

4. Lisää 7 dl kasvis- tai kanalientä vähissä erissä aina imeyttäen nesteen riisiin. Jatka hauduttamista ja liemen lisäämistä, kunnes risotto on lähes kypsää, aikaa kuluu noin 20 minuuttia. Nosta kurpitsapelti uunista jäähtymään.

5. Pehmennä risotto lopuksi 1/2 desilitralla kuohukermaa ja 1 desilitralla vastaraastettua parmesaanijuustoa. Lusikoi lopuksi kurpitsat kuorista suoraan risottoon. Nosta tarjolle ja koristele hienonnetulla basilikalla ja parmesaaniraasteella.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 19/19.

Lue myös: 6 täydellistä risottoa – näillä ohjeilla onnistut

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kurpitsarisotto paahdetusta kurpitsasta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X