Uunikurpitsat
Kurpitsalohkot sopivat myös muiden juuresten joukkoon uunissa paahdettaviksi. Valkosipuli, chili, sitruuna ja oliiviöljy maustavat uunissa paahdetut kurpitsanlohkot herkuiksi.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Vegaaninen
Ainekset
Uunikurpitsat:
- 1 kg perunoita
- 1 bataatti
- noin 500 g kurpitsalohkoja
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl kurpitsaöljyä
- 1 tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
- ripaus chiliä
- ripaus inkivääriä
- 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
Valmistusohje
1. Pese perunat hyvin, leikkaa lohkoiksi ja keitä viitisen minuuttia.
2. Kuori ja lohko bataatti ja kurpitsa. Kaada kasvislohkot ja valkosipulinkynnet leivinpaperilla suojatulle uunipannulle.
3. Sekoita mausteet, sitruunamehu ja öljy. Kaada seos uunipannulle, sekoita ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Katso myös: Kurpitsarisotto paahdetuista kurpitsasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Uunikurpitsat