Reseptit
yli 60 min
18

Valkosuklaa-vadelmakakku

Ainekset

Lisää kauppalistalle
150 g voita
100 g valkosuklaata
5 kananmunaa
2 dl sokeria
2.5 dl vehnäjauhoja
0.5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Vuokaan

voita ja korppujauhoja

Täyte 1

100 g valkosuklaata
200 g voita
2 dl tomusokeria
2 kananmunankeltuaista

Täyte 2

noin 2 ½ dl vadelmahilloa

Kuorrutus

100 g valkosuklaata
100 g voita
3 dl tomusokeria
1 dl ranskankermaa

Koristeet

150-200 g valkosuklaata
2 tl rypsiöljyä
rmuutama tippa punaista pastaväriä

Valmistusohje

Valkosuklaa-vadelmakakku on juhlapöydän upea kuningatar. Kolmikerroksinen kakku täytetään valkosuklaakreemillä ja vadelmahillolla ja koristellaan suklaaruusukkeilla.

1. Valmista ensin kakkupohja. Sulata voi kattilassa ja nosta jäähtymään hetkeksi. Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munavaahtoon ensin jauhoseos ja sitten jäähtynyt valkosuklaa-voiseos.

2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohja-kakkuvuokaan (24 cm). Kuvan kakkuun käytettiin silikonista 3-kerroksista kakkuvuokaa (10 cm, 13,5 cm ja 18 cm), joita ei tarvinnut korppujauhottaa. Paista kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla 30-45 minuuttia koosta riippuen tai, kunnes taikina irtoaa vuoan reunoilta.

3. Valmista täyte. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Anna jäähtyä. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri keskenään. Lisää joukkoon keltuaiset ja lopuksi sulatettu ja jäähdytetty valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi kreemiksi.

4. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Levitä molemmille pohjille ensin vadelmahilloa ja päälle valkosuklaakreemiä. Nosta kakkupohjat päällekkäin ja nosta pinnalle kansiosa. Peitä täytetty kakku huolellisesti kelmulla, ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

5. Valmista kuorrute. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Anna jäähtyä. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomu-sokeri keskenään. Lisää joukkoon sulatettu ja jäähdytetty valkosuklaa ja huoneenlämpöinen ranskankerma. Sekoita tasaiseksi kreemiksi. Levitä kuorrute kakkupohjan päälle. Voit levittää suklaata tasaisemmaksi kuumassa vedessä lämmitetyllä veitsellä.

6. Nosta kakku vielä jääkaappiin vetäytymään ennen tarjoilua. Valmista koristeet. Sulata valkosuklaa ja sekoita joukkoon öljy. Jaa seos kahteen kulhoon ja värjää toinen suklaaseos pastavärillä. Levitä suklaaseokset palettiveitsellä vierekkäin tasaiseksi levyksi puhtaalle kivi- tai marmoritasolle. Voit myös käyttää lasilevyä. Anna suklaan asettua noin 15 minuuttia. Vedä palloraudalla suklaasta varoen erikokoisia ja -värisiä ruusukkeita. Koristele valkosuklaa-vadelmakakku valkosuklaaruusukkeilla. Voit lisäksi sirotella päälle tomusokeria.

Kokeile myös muita ihania leivonnaisia:
Ruusukakku
Vadelma-vaahtokarkkileivokset
Prinsessaleivokset
Ruoka.fi: Valkosuklaa-kinuskikakku

Kuva: Sampo Korhonen / OM-arkisto

Keskustelu

missä kostutus?lehden reseptissä oli kuorrutus1 1dl kuohukermaa,mut ei ohjetta mihin se kuuluu?!

Kommentoi juttua: Valkosuklaa-vadelmakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X