Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vanhan ajan raparperitorttu

Perinteinen raparperitorttu maistuu vauvasta vaariin. Tarjoile mehevä leivonnainen jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Raparperitorttu:

  • 2 kananmunaa
  • 200 g sokeria (2 1/2 dl)
  • 1 dl maitoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl voisulaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 4 dl vehnäjauhoja

Raparperitortun täyte:

  • 5 dl kuorittua, paloiteltua raparperia
  • 50 g pehmeää voita
  • 100 g sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • tomusokeria

Valmistusohje

Raparperitorttu syntyy näin:

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri. Lisää maito, kerma ja voisula. Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään. Lisää seos ja sekoita vain sen verran, että taikinasta tulee tasainen. Levitä taikina voideltuun (tai leivinpaperilla vuorattuun) vuokaan.
  2. Pese ja kuori raparperit. Leikkaa puolen sentin paloiksi ja ripottele taikinanpohjan päälle.
  3. Nypi pehmeä voi, sokeri ja jauhot murumaiseksi seokseksi ja ripottele pinnalle.
  4. Kypsennä raparperitorttua 200 asteessa 25-30 minuuttia tai kunnes raparperitorttu on kypsä. Tarjoa raparperitorttu vaniljakastikkeen kanssa.

Raparperin lisäksi tai sijaan torttuun sopii hapan omena, mustikka tai puolukka.

Kokosimme yhteen Kotilieden suosituimmat raparperipiirakkareseptit –valitse mieleisesi.

Katso myös: Raparperi-marenkipiirakka sekä raparperimuffinit

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Ruis-raparperipaistos


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vanhan ajan raparperitorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.