Vanhan ajan raparperitorttu
Perinteinen raparperitorttu maistuu vauvasta vaariin. Tarjoile mehevä leivonnainen jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Raparperitorttu:
- 2 kananmunaa
- 200 g sokeria (2 1/2 dl)
- 1 dl maitoa
- 1 dl kuohukermaa
- 1 dl voisulaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 4 dl vehnäjauhoja
Raparperitortun täyte:
- 5 dl kuorittua, paloiteltua raparperia
- 50 g pehmeää voita
- 100 g sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- tomusokeria
Valmistusohje
Raparperitorttu syntyy näin:
- Vatkaa kananmunat ja sokeri. Lisää maito, kerma ja voisula. Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään. Lisää seos ja sekoita vain sen verran, että taikinasta tulee tasainen. Levitä taikina voideltuun (tai leivinpaperilla vuorattuun) vuokaan.
- Pese ja kuori raparperit. Leikkaa puolen sentin paloiksi ja ripottele taikinanpohjan päälle.
- Nypi pehmeä voi, sokeri ja jauhot murumaiseksi seokseksi ja ripottele pinnalle.
- Kypsennä raparperitorttua 200 asteessa 25-30 minuuttia tai kunnes raparperitorttu on kypsä. Tarjoa raparperitorttu vaniljakastikkeen kanssa.
Raparperin lisäksi tai sijaan torttuun sopii hapan omena, mustikka tai puolukka.
Kokosimme yhteen Kotilieden suosituimmat raparperipiirakkareseptit –valitse mieleisesi.
Katso myös: Raparperi-marenkipiirakka sekä raparperimuffinit
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Ruis-raparperipaistos
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vanhan ajan raparperitorttu