Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Villiyrtti-papuleivät

Maukkaaseen papulevitteeseen väriä ja pikanttia makua antaa ketunleipä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

VILLIYRTTI-PAPUTAHNA

  • kourallinen pieniä poimulehtiä
  • kourallinen ketunleipiä
  • 1 prk (400/250 g) esikeitettyjä valkoisia säilykepapuja
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • ripaus sormisuolaa

Lisäksi

  • maalaisleipää
  • aurinkokuivattuja tomaatteja
  • kourallinen ketunleipiä

Valmistusohje

1. Huuhtele ja kuivaa villiyrtit. Silppua hienoksi. Valuta pavut, mutta säästä liemi.

2. Nosta pavut, villiyrtit, valkosipulinkynsi ja oliiviöljy teholeikkuriin. Raasta joukkoon sitruunan kuori ja lisää ripaus sormisuolaa.

3. Aja seos tasaiseksi tahnaksi ja ohenna papujen säilykeliemellä sopivan pehmeäksi.

4. Nostele paputahnaa paahdetuille maalaisleiville ja koristele leivät aurinkokuivatuilla tomaateilla ja ketunleivän lehdillä.

Resepti on julkaistu Kotiliesessä 12/17.

Lisää vihreitä tahnoja leivän päälle ja dippailuun:

Vihreä hummus

hummus

Korianterihummus

hernehummus

Helppo hernehummus

Ruoka.fi: Vihreä hummus


Kommentoi

Kommentoi juttua: Villiyrtti-papuleivät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.