
Ylikypsä naudanpaisti
Ylikypsä naudanpaisti on tehty mummolan ohjeella. Modernisti liha revitään rihmoiksi ja paistoliemi maustetaan uusiksi.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Ylikypsä naudanpaisti
- 3-4 kg naudan paahtopaistia
- 1 nokare voita
- 2 tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
- 2-4 sipulia
- noin 10 valkosipulinkynttä
- tilkka vettä
paistin mausteliemi
- lihan paistoliemi
- 1 rkl soijakastiketta
- 2 tl sitruunaruohotahnaa
- 2 tl inkivääritahnaa
- 2 tl makeaa chilikastiketta tai punainen ja vihreä chilipalko
- mustapippuria myllystä
- 2 limetin mehu
- 1 rkl seesaminsiemenöljyä
koristeeksi
- babysalaattia tai yrttejä
Valmistusohje
Ylikypsä naudanpaisti tehdään näin:
1. Ota naudanpaisti huoneenlämpöön tuntia ennen. Kuumenna iso paistinpannu ja sulata rasva pannussa. Ruskista paistin pinta molemmin puolin kuumassa voissa. Siirrä paisti suureen paistopussiin uunivuokaan. Lisää pussiin sipulit ja valkosipulinkynnet. Mausta paisti suola-pippuriseoksella. Huuhdo pannu vesitilkalla ja kaada liemi pussiin. Sulje pussi ja tee yhteen nurkkaan reikä. Aseta rikottu kulma siten, että liemi ei valu ulos. Kypsennä paistia 15 minuuttia 200 asteessa ja laske sitten uunin lämpötila 120 asteeseen. Jatka kypsennystä noin 5 tuntia.
2. Sekoita mausteliemen ainekset. Ota paisti uunista ja anna sen jäähtyä noin tunti. Nosta naudanpaisti pussista ja siivilöi paistoneste mausteliemeen. Revi hieman jäähtynyt naudanpaisti kahdella haarukalla rihmoiksi kulhoon tai vuokaan. Kaada liemi lihasuikaleiden päälle ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
3. Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen tarjoilua ja asettele se keoksi vadille. Korista ylikypsä naudanpaisti yrteillä tai babysalaatilla.
Lue myös: Hirvipaisti jallu-kermakastikkeella
Lue myös Anna.fi/ruoka: Mehevä paahtopaisti – näillä vinkeillä onnistut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ylikypsä naudanpaisti
Ohje loppuu kesken! Vain aineet löytyvät, mutta miten tehdään puuttuu kokonaan!
Ohje loppuu kesken! Valmistus ohjeet puuttuu kokonaan.
Ohje löytyikin 🙂