Grillipihvi
Grillipihvi saa tässä reseptissä täydellisen maun tuoreista yrteistä. Kokeile yrttivihtaa tai yrttivoita. Laadukkaasta lihasta tehty grillipihvi ei tarvitse muita mausteita.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Grillipihvi
- 4 entrecôte-pihviä
- 3 tl merisuolaa
- 2 tl mustapippuria myllystä
- 3 rkl oliiviöljyä
Yrttivihta
- iso nippu erilaisia yrttejä
- paistinarua
- keppi
Yrttivoi
- 200 g huoneenlämpöistä voita
- 1 rkl täysjyväsinappia
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- ½ dl yrttejä hienonnettuna
Valmistusohje
Grillipihvi ja yrttivoi valmistuvat helposti näin:
1. Sekoita pehmeän voin joukkoon sinappia, hienonnetut valkosipulit ja yrtit. Lusikoi voipaperiin ja kääri rullalle. Nosta jääkaappiin. Leikkaa voista paloja valmiin pihvin päälle.
2. Leikka yrteistä pitkiä varsia ja sido ne paistinarulla kepin nokkaan.
3. Ota liha huoneenlämpööön ajoissa. Painele sitä sormilla vähän ja mausta suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Pihvin voi maustaa myös jälkikäteen.
4. Nosta pihvit kuumaan grilliin. Pirskottele päälle vähän oliiviöljyä ja vihdo pihviä yrttivihdalla paiston aikana. Käännä pihvi ja pirskottele lisää öljyä sekä jatka vihtomista. Ihana yrttinen aromi tarttuu pihviin. Kypsennä grillipihvi 50–55 asteeseen ja kääri se yrttivihdan kanssa folioon vetäytymään. Tarjoa grillipihvi yrttivoin kanssa.
Vinkki! Käytä yrttivihtaan erilaisia yrttejä, esimerkiksi rosmariinia, timjamia, salviaa ja lipstikkaa
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/2018.
Lue myös Anna.fi: Näin teet entrecôten tortilloille
Kommentoi
Kommentoi juttua: Grillipihvi