Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Grillipihvi

Grillipihvi saa tässä reseptissä täydellisen maun tuoreista yrteistä. Kokeile yrttivihtaa tai yrttivoita. Laadukkaasta lihasta tehty grillipihvi ei tarvitse muita mausteita.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Grillipihvi

  • 4 entrecôte-pihviä
  • 3 tl merisuolaa
  • 2 tl mustapippuria myllystä
  • 3 rkl oliiviöljyä

Yrttivihta

  • iso nippu erilaisia yrttejä
  • paistinarua
  • keppi

Yrttivoi

  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 rkl täysjyväsinappia
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • ½ dl yrttejä hienonnettuna

Valmistusohje

Grillipihvi ja yrttivoi valmistuvat helposti näin:

1. Sekoita pehmeän voin joukkoon sinappia, hienonnetut valkosipulit ja yrtit. Lusikoi voipaperiin ja kääri rullalle. Nosta jääkaappiin. Leikkaa voista paloja valmiin pihvin päälle.

2. Leikka yrteistä pitkiä varsia ja sido ne paistinarulla kepin nokkaan.

3. Ota liha huoneenlämpööön ajoissa. Painele sitä sormilla vähän ja mausta suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Pihvin voi maustaa myös jälkikäteen.

4. Nosta pihvit kuumaan grilliin. Pirskottele päälle vähän oliiviöljyä ja vihdo pihviä yrttivihdalla paiston aikana. Käännä pihvi ja pirskottele lisää öljyä sekä jatka vihtomista. Ihana yrttinen aromi tarttuu pihviin. Kypsennä grillipihvi 50–55 asteeseen ja kääri se yrttivihdan kanssa folioon vetäytymään. Tarjoa grillipihvi yrttivoin kanssa.

Vinkki! Käytä yrttivihtaan erilaisia yrttejä, esimerkiksi rosmariinia, timjamia, salviaa ja lipstikkaa

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/2018.

Lue myös Anna.fi: Näin teet entrecôten tortilloille


Kommentoi

Kommentoi juttua: Grillipihvi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.