Mustikka-marenkirulla
Mustikka-marenkirulla leivotaan perinteisen kääretortun tapaan, mutta sokerikakkupohjan virkaa ajaa makea marenki.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 13 annosta
- Kasvis
Ainekset
Mustikka-marenkirulla:
- 6 munanvalkuaista
- 3 dl sokeria
- 2 dl hasselpähkinöitä
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
täyte:
- 1 prk (3,3 dl) kuohukermaa
- 3 dl mustikoita
Valmistusohje
Mustikka-marenkirulla leivotaan näin:
1. Vaahdota munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähän kerrallaan ja jatka vatkaamista, kunnes seos on kiiltävää ja jähmeää.
2. Jauha hasselpähkinät hienoksi jauheeksi ja sekoita jauhoihin ja siivilöityyn kaakaoon. Sekoita jauho seos varovaisesti nostellen valkuaisvaahtoon. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista torttulevyä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kumoa torttulevy leivinliinan päälle jäähdytysritilälle ja irrota leivin paperi varovaisesti. Anna pohjan jäähtyä peittämättä.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä joukkoon mustikat. Levitä seos torttupohjan päälle ja kääri kuten kääretorttu. Säilytä torttua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.
Katso myös: Kääretorttu on rakastettu klassikko, joka sopii arkeen ja juhlaan
Katso myös Anna.fi/ruoka: Marja-marenkirulla
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustikka-marenkirulla