vietnamilainen kanasalaatti

Varhaiskaalisalaatti valloittaa raikkaudellaan – katso rouskuvien kaalisalaattien ohjeet

Varhaiskaalissa yhdistyy hurmaavalla tavalla raikkaus, rapeus ja mehevyys. Yksi parhaista tavoista hyödyntää edullinen vihannes on valmistaa siitä rouskuva salaatti. Näillä ohjeilla saat kaalisalaatin maistumaan paremmalta kuin koskaan!

Varhaiskaalisalaatti on kauden ensimmäisten grilliaterioiden ykköslisuke. Ihanan rapea varhaiskaali on helppo maustaa erilaisin kastikkein ja höystää vaikkapa porkkanoilla, retiiseillä tai parsoilla. Salaatista saa ruokaisamman, kun siihen lisää pähkinöitä tai vaikkapa aasialaisittain nuudeleita.

varhaiskaalisalaatti aasialaisittain

1. Ruokaisa varhaiskaalisalaatti vietnamilaisittain

Jos etsit kaalisalaattia, joka on yhtä aikaa raikas, ruokaisa ja mehevä, tartu tähän reseptiin. Vietnamilainen kanasalaatti sekoitetaan varhaiskaalista, porkkanasta sekä varsiselleristä ja raikastetaan tuoreilla yrteillä. Suolapähkinät tuovat annokseen rouheutta, aasialaisista mausteista sekoitettu kastike makua ja mehevyyttä. Voit paistaa broilerit pannulla mehevän kypsiksi tai hyödyntää salaattiin edellispäivän grillibroilerin tähteet. Tämä mausteinen salaatti paranee levättyään hetken jääkaapissa.

2. Coleslaw paranee persikalla

Persikka-coleslaw on majoneesia rakastavan herkuttelijan valinta. Persikka tekee tästä kaalisalaatista mehevän ja sen makeus tuo sopivaa vastapainoa suolaisille grilliherkuille. Persikka-coleslaw sopii monien grilliruokien kylkeen, mutta erityisen hyvin se kesyttää tuhdit makkarat, possun ja mausteisen broilerin.

Lue myös: Caesar on salaattien klassikko – näin helposti syntyy täydellinen caesarsalaatti!

3. Kaalisalaatti varhaisvihanneksilla

Tässä salaatissa rouskuu reilusti kesän raikkaimmat kasvikset: porkkanat, parsat ja retiisit sekä tietysti varhaiskaali. Varhaisvihanneksista valmistettu salaatti on niin herkullinen, ettei se kaipaa kastikkeeksi kuin lorauksen hyvää oliiviöljyä, sitruunamehua ja rouhaisut suolaa ja pippuria. Siten vihennesten hienovarainen maku pääsee parhaiten oikeuksiinsa.

4. Raikas varhaiskaalisalaatti

Tämä kaalisalaatti viettelee raikkaudellaan ne, jotka eivät ole majoneesipohjaisten salaattien ystäviä. Salaatti sekoitetaan varhaiskaalista, retiiseistä sekä kurkusta ja ryyditetään kapriksilla tai oliiveilla. Öljy-etikkakastike tekee lopputuloksesta täydellisen mehevän.

Anna.fi: Raikkaat ja ruokaisat kesäsalaatit viekoittelevat jännittävillä makuyhdistelmillä

5. Mehevä caesarsalaatti

Varhaiskaali tekee suositusta caesarsalaatistakin entistä parempaa. Perinteisten krutonkien sijaan salaatissa rouskuvat hurmaavat macadamiapähkinät. Kun rikastat salaatin esimerkiksi paistetulla tai grillatulla broilerilla, muuntuu lisukesalaatti hetkessä kokonaiseksi ateriaksi.

6. Aasialainen varhaiskaalisalaatti täydentyy nuudeleilla

Varhaiskaalisalaattia voi tukevoittaa nuudeleilla. Salaattiin tuovat väriä kasvikset sekä paahdetut cashewpähkinät. Varhaiskaali-nuudelisalaatin kruunaa makean hapan soijakastike aasialaiseen tapaan.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Varhaiskaalisalaatti valloittaa raikkaudellaan – katso rouskuvien kaalisalaattien ohjeet

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X