Hedelmäinen booli

Booli ja muut juhlajuomat

Kaikista kuohuviinidrinkeistä voi valmistaa helposti myös alkoholittoman version, kun käyttää alkoholitonta kuohuviiniä, kivennäisvettä tai sitruunalimonadia. Maun antajaksi sopivat marja- ja hedelmämehut sekä -nektarit.

kirroyal

Perinteisen kuohuviinimaljan sijaan juhlan aluksi voi kohottaa helpon kuohuviindrinkin, kuten mustaherukan makuisen kir royalin. Klassikkodrinkin keväinen versio on raikas raparperi-kir, johon sopii sekä raparperilikööri että raparperimehu.

Appelsiinimehusta ja kuohuviinistä sekoitettu mimosa, sen punastunut serkku veriappelsiinimimosa ja samaan tapaan syntyvä mangocava sopivat etenkin brunssien ja muiden päiväseltään vietettävien juhlien juomaksi.

gincocktail

Helppo kesädrinkki on tyylikäs cocktail, joka sekoitetaan ginistä sekä lemonadesta ja maustetaan limetillä ja mintun- tai sitruunamelissanlehdillä. Alkoholiton versio syntyy yksinkertaisesti, kun jätät ginin pois.

Raikkaat boolireseptit

Booli on helppo tapa hoitaa juhlien juomatarjoilut, etenkin jos vieraita on paljon tai juhlat kestävät pitkään. Pieniä jääpaloja paremmin boolin pitää viileänä yksi suuri jääpala, jonka voi valmistaa vaikka mehutölkissä. Kun jääpalan tekee mehusta, niin se ei sulaessaankaan tee boolista turhan vetistä.

kesäbooli

Mansikkainen juhlabooli on kesäisen punainen, makean mansikkainen juhlajuoma, johon voi käyttää joko mansikkaviiniä, mansikkakuohuviiniä tai mansikkasiideriä. Mansikkalikööri antaa lisämakua ja laimentamiseen sopii mansikan makuinen kivennäisvesi.

Alkoholiton raparperibooli sekoitetaan raparperi- ja mansikkamehusta sekä kivennäisvedestä ja koristellaan mansikoilla ja mintunoksilla.

sangriajaraparperibooli

Sangria ja vaalea sangria ovat raikkaita juhlajuomia, jotka sopivat seurusteluun ja noutopöydän ruokajuomiksikin.

Lisää ihania juomaideoita:

Booli on loistava juhlajuoma
Juhannuksen parhaat kesäjuomat
Alkoholittomia juomia juhliin
Himahella: Samppanja aukeaa sapelilla
Ruoka.fi: Kuohuviinit kevään juhliin

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Booli ja muut juhlajuomat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X