Ruoka

Raikas kesäjuoma – kokosimme Kotilieden piristävimmät drinkit ja boolit

Kuuma hellepäivä houkuttelee virkistävien juomien pariin. Upota pilli karviaislimuun tai hörppää miehekestä inkivääriolutta – ja seitsemän muuta janonsammuttajaa.

Kesäjuoma maistuu grillaillessa ja puutarhajuhlissa, se virkistää laiturin nokassa ja rentouttaa riippukeinussa.

Kesäjuoma maistuu marjoilta ja hedelmiltä

Alkoholiton raparperibooli maistuu virkistävänä arkijuomana tai rentojen puutarhajuhlien lasintäytteenä. Kirpeä raparperimehu ja makea mansikkamehu laimennetaan maustetulla kivennäisvedellä. Joukkoon lisätään runsaasti pakastemansikoita, joiden ansiosta booli pysyy kylmän raikkaana.

mimosa kotiliesi

Klassisena brunssijuomana tunnettu mimosa muuntuu kesähelteellä virkistäväksi veriappelsiinimimosaksi. Veriappelsiinimehusta jäädytetään veikeitä cocktailtikkuja, jotka nostetaan laseihin juuri ennen tarjoilua. Lasit täytetään kuivalla kuohuviinillä ja raikkaan poreilevat mimosat ovat valmiita nautittaviksi.

kurkku-limettijuoma

Ravitseva kurkku-limettijuoma on täynnä vitamiineja ja raikasta makua. Hellepäivän janojuomassa maistuu nimikkoainesten lisäksi tuore minttu. Ripaus sokeria ja runsaasti raikasta kivennäisvettä viimeistelevät makunautinnon.

mansikkamartini

Syvänpunainen mansikka-seljankukkamartini tekee arjesta juhlaa. Tuoreet mansikat ja herkullinen seljankukkamehu muodostavat vastustamattoman makuyhdistelmän. Tujaus giniä ja loraus limemehua raikastavat juoman makumaailman.

karviaislimu

Kirpeä karviaislimu on sekä lasten että aikuisten suosikki. Raikkaassa hellejuomassa on karviaisten lisäksi minttua ja sitruunaa, joiden makua pyöristetään ripauksella sokeria. Sitruunanmakuinen kivennäisvesi saa kesän raikkaimman limonadin kuplimaan iloisesti.

mustikkamehu

Trendikäs mustikkamehu muhii kypsäksi aurinkoisella ikkunalaudalla. Vastapoimitut mustikat yhdistetään sokeriliemen kanssa ja herkun annetaan kypsyä lasipurkissa. Kahden viikon kuluttua juoma on valmis siivilöitäväksi, jonka jälkeen sakea marjamehu katoaa janoisten kesälomalaisten suihin.

Inkivääriolut on mahtava kesäjuoma

Grillijuhlien janonsammuttajana maistuu shandy eli inkiväärinen olutjuoma. Inkivääristä, sitruunamehusta ja ruokosokerista keitetään maukas juomapohja, joka yhdistetään raikkaan kivennäisveden ja perinteisen lager-oluen kanssa.

Sangria_1

Kuvankaunis mansikka-persikkasangria on loistava juomavalinta kesän juhliin. Virkistävässä juomassa yhdistyvät kuiva valkoviini ja makea persikkalikööri. Sangrian hedelmäisyydestä vastaavat tuoreet mansikan- ja persikanpalat. Viimeisenä juomaan lisätään tuoretta minttua, jääpaloja sekä ginger ale -virvoitusjuomaa, minkä jälkeen hellepäivän viilein juoma on valmis.

Marjanektari on virkistävä kesäjuoma

Paksun marjaisa nektari on maukas välipala hellepäivänä, jolloin tuhdit herkut eivät tule kyseeseen. Nektari punaisista marjoista muuntuu erimakuisiksi oman puutarhan sadon mukaan. Vadelmat, mansikat ja punaherukat sopivat juomaan loistavasti ja  niiden suhteita voi muunnella mieleisekseen. Tuoreet marjat survotaan samettiseksi soseeksi ja yhdistetään sokeriliemen kanssa. Nektari laimennetaan vedellä ja nautitaan raikkaan viileänä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Raikas kesäjuoma – kokosimme Kotilieden piristävimmät drinkit ja boolit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.