Joulun parhaat reseptit

Uudista joulun perinteikästä aattoateriaa. Lempeän täyteläinen kastanjakeitto, aromaattinen appelsiini-sinappisilli ja suloinen piparkakkumousse ovat jouluaterian uusia tähtiä. Kokosimme herkulliset kalat, lisukkeet sekä jälkiruoat aaton aterialle.

Virittäydy juhlaan ja toivota vieraat tervetulleeksi höyryävällä omena-kanelishotilla.

Tarjoa lempeän täyteläinen kastanjakeitto lämmittävänä alkukeittona portterisämpylöiden ja palsternakkahummuksen kanssa.

Kalat kuuluvat joulupöytään. Valmistele ne hyvissä ajoin, jotta niiden maku on parhaimmillaan aattona.

Appelsiini-sinappisilli saa maustua viileässä ainakin yhden yön ajan.

Anislikööri antaa säväyksen graavatulle siialle ja suolakuoren sisään kätketty taimen kypsyy mehukkaaksi.

Helposti valmistuvat ja houkuttelevasti tuoksuvat rosmariiniperunat ovat kalaruokien oiva kumppani.

Kasvisruokien ystävä ilahtuu, kun katat joulupöytään omenaglögissä marinoituja porkkanoita ja paahdettua ruusukaalisalaattia, joka tarjotaan saksanähkinävoin kera.

Jouluaterian kasvislisukkeena maistuvat myös mantelikuorrutetut punajuuret, jotka saavat oivan makuparin sinihomejuustosta.

Jouluaterian kruunaa pehmeän kermainen ja täyteläisen suklainen piparkakkumousse.

Espressokahvin tai punssitilkkasen seuraksi sopivat erilaiset käsintehdyt suklaaherkut. Espressotryffelit syntyvät tummasta suklaasta, joka maustetaan pikakahvijauheella. Samppanjatryffelit tehdään valkosuklaasta ja maustetaan kuohuviinillä. Ripaus chiliä ja tilkka piparminttuaromia antavat makua chilijääsuklaalle.

Pienet punasipulipiirakat maistuvat juustojen kanssa aattoyön huikopalana. Juustotarjottimelle sopii myös makean kirpeä karpalohilloke, joka maistuu riistan ja maksapateenkin kera.

Lisää jouluisia ruokaideoita:
Perinteinen joulumenu
Juhlafilee korvaa kinkun
Joulusilli saa makua wasabista
Uudet ja perinteiset joululeivonnaiset
Ruoka.fi: Jouluaaton menu

Kuvat: Kristiina Kurronen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Joulun parhaat reseptit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X