Lehtipihvi valmistuu jauhelihasta – katso helpot niksit ja tee herkullinen pihvi
Lehtipihvi tehdään yleensä naudan ulkofileestä. Kun haluat pihistää ruokamenoissa, tee tarjousjauhelihasta lehtipihvit muutamalla eurolla.
Tarjousjauhelihaa saa joskus todella hyvään hintaan, silloin siitä kannattaa laittaa osa pakastimeen. Tämä niksi saiturin lehtipihvistä kannattaa ottaa talteen, jos haluat olla tehokas ja esivalmistella arkiruokia pakastimeen etukäteen.
Lue myös: 10 x paras jauheliharuoka – koko perheen suosikit
Netti on pullollaan hyviä ideoita siitä, miten säästää ruoanlaitossa. Tämäkin idea on poimittu sieltä. Ruoka tunnetaan myös nimellä köyhän miehen lehtipihvit. Lehtipihvi tehdään normaalisti naudan ulkofileestä, mutta tässä ohjeessa lehtipihvit tehdään jauhelihasta.
Lehtipihvi jauhelihasta
Paras valinta on vähärasvainen jauheliha, sillä se säilyy pakasteessa paremmin. Kalkkunan- ja broilerinjauhelihaa saattaa löytää usein ”laputettuna” eli punaisella aletarralla merkittynä, joten kokeile vaihtelun vuoksi joskus myös sitä vaihtoehtoa.
Tarvitset yhteen pihviin noin 150 g jauhelihaa. Lihaa ei mausteta eikä sen joukkoon sekoiteta mitään. Se säilyy pakastimessa paremmin mitä vähemmän sitä käsittelee.
Kauli noin 150 g jauhelihaa littanaksi ”pihviksi” kahden kelmun välissä. Pihvin voi nostaa pakastimeen sellaisenaan kelmutettuna. Jos haluat olla ekologisempi, käytä kelmun sijaan leivinpaperia. Nosta littana pihvi pakastimeen, näin sinulla on aina puolivalmis ruoka odottamassa: paistoa vaille valmis pihvi!
Kelmu irrotetaan ennen paistoa. Kuumenna pannu, lisää siihen vähän öljyä tai voita. Kun voi kuplii kauniisti, lisää pihvi pannulle. Painamalla jäistä pihviä esimerkiksi kattilan kannella, se pysyy littanana ja paistuu tasaisesti. Paista jauhelihapihvi molemmilta puolilta.
Tarjoile valmiit pihvit vegelisukkeen kera. Ruusukaali tai ranskalaiset ovat loistavia lisukkeita.
Maustevoi ja pihvi kuuluvat yhteen
Tarjoile pihvi kasvisten ja maustevoin kanssa. Maustevoi on legendaarinen lisuke lehtipihville. Sitä saa kaupasta myös valmiina, mutta itse tehty on tietenkin parempaa.
Sekoita pehmeän voin tai margariinin joukkoon yrttituorejuustoa. Muotoile seos pötköksi kelmun sisällä ja nosta jähmettymään jääkaappiin. Pötkylästä on helppo tehdä viipaleita pihvin päälle.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lehtipihvi valmistuu jauhelihasta – katso helpot niksit ja tee herkullinen pihvi