
Naistenpäivän leivos on suloinen hemmotteluherkku
8.3. vietetään naistenpäivää. Silloin naisia hemmotellaan paitsi kukilla, myös suussa sulavilla herkuilla. Tässä parhaat reseptit.
1. Mintun raikastama suklaakakku
Kun haluat, että naistenpäivän leivos on samaan aikaan raikas ja täyteläinen, on gluteeniton minttu-suklaaraakakakku valintasi. Se tehdään muun muassa pähkinöistä, taateleista, banaaneista ja kookoksesta eikä se sisällä lainkaan valkoista sokeria tai vehnäjauhoja. Kaunis ulkonäkö hurmaa, kun koristeet kakun tuoreilla mintunoksilla.
Resepti: Gluteeniton minttu-suklaaraakakakku
2. Naistenpäivän leivos: Makeaa marenkia ja raikasta sitruunaa
Naistenpäivän herkullisimmat muffinit maistuvat appelsiinilta ja sitruunalta. Nämä perinteiseltä sitruuna-marenkitortulta mallia ottaneet appelsiini-sitruuna-marenkimuffinit täytetään raikkaalla sitruskiisselillä. Makea ja näyttävä marenkikuorrute on täydellinen makupari raikkaiden hedelmien rinnalle.
Resepti: Appelsiini-sitruuna-marenkimuffinit
3. Naistenpäivän leivos: Vaahtokarkkia ja vadelmaa
Vadelma-vaahtokarkkileivokset ovat naistenpäivän suloisimmat leivonnaiset, joihin ei tarvitse montaa ainesta. Pohja tehdään mantelimassasta, täyte vadelmista, kermasta ja vaahtokarkeista. Hurmaavat herkkupalat on kuitenkin syytä leipoa jo edellisenä päivänä, jotta täyte ehtii rauhassa hyytyä jääkaapissa.
Resepti: Vadelma-vaahtokarkkileivokset
4. Tuplasuklaa-juustokakku
Tässä juustokakussa on suklaata kahdessa kerroksessa, joten se on takuuvarma hemmotteluherkku. Pohjassa maistuu tumma suklaa ja täytteessä valkosuklaa. Tuhdin täyteläisen juustokakun voi tarjota raikkaan vadelmakastikkeen kera.
Resepti: Kahden suklaan juustokakku
5. Valkosuklaata ja vadelmaa
Suklaisen brownien vaalea sisar on valkosuklaasta valmistettu blondie. Näissä herkkupaloissa sattumina on raikkaita vadelmia, päällä herkullinen valkosuklaakuorrute. Älä paista leivonnaisia kuivaksi, sillä ne ovat parhaimmillaan hieman tahmeina.
Resepti: Blondies leivokset vadelmasta ja valkosuklaasta
6. Hienostunut ja raikas sitruunapiirakka
Sitruunapiirakka on raikas ja hienostunut leivonnainen, muttei lainkaan vaikea valmistettava. Pohjataikinan teet näppärästi monitoimikoneessa ja täytekin syntyy sekoittamalla ainekset keskenään: ensin sokeri ja kananmunat sitten vehnäjauhot, sitruunamehu ja kuoriraaste. Anna piirakan jäähtyä kunnolla, leikkaa sitten annospaloiksi ja siivilöi päälle tomusokeria.
Resepti: Sitruunapiirakka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Naistenpäivän leivos on suloinen hemmotteluherkku