Naistenpäivän menu – kakkua ja kuohuvaa

Kansainvälisenä naistenpäivänä 8. maaliskuuta on aika juhlia naisia ja naisten oikeuksia. Läheisiä naisia hemmotellaan hyvällä ruualla ja juomalla. Naistenpäivän maukas menu alkaa kuohuvalla ja päättyy kakkuun, jonka saa syödä kokonaan.

veriappelsiinimimosa

Naistenpäivän ateria alkaa tietysti lasillisella kuohuvaa, jolla skoolataan kaikkien upeiden, vahvojen ja rohkeiden naisten kunniaksi. Alkumaljaksi sopii esimerkiksi veriappelsiinimimosa, joka on kauniin värinen, hedelmäisen raikas ja helppo kuohuviinidrinkki.

Avokadosalaatti on raikas alkuruoka, jossa lempeän kermainen avokado saa raikkaan parin tuoreesta ananaksesta. Rubiininpunaiset granaattiomenan siemenet viimeistelevät salaatin juhlavaksi.

simpukat

Salaatin jälkeen herkutellaan sinisimpukoilla, jotka keitetään sahramilla maustetussa valkoviinissä.

Sekä salaatin että simpukoiden kera maistuu tuore, rapeakuorinen patonki, jolla saa pyyhkäistyä simpukoiden liemen rippeetkin lautaselta parempiin suihin.

appelsiinijuustokakut

Naistenpäivän kunniaksi jälkiruoaksi saa kerrankin popsia koko kakun, sillä syötävän suloiset, marengilla hunnutetut appelsiinijuustokakut ovat niin pieniä, että jokainen juhlija saa omansa.

Lisää ideoita naistenpäiväksi:
Naistenpäivän herkut
Lähetä naistenpäivän e-kortti
Naistenpäivän opas miehille
Ruoka.fi: Naistenpäivän menu

Kuvat: Kristiina Kurronen/OM-arkisto

 

Avainsanat

Keskustelu

En ymmärrä miten kakku ja kuohuva liittyy naistenpäivään, tai miksi naisia pitäisi hemmotella. Mielestäni hyvä tapa juhlia naisten päivää olisi päättää, että nyt isi jääkin kotiin lasten kanssa, tai vaikka lahjoittaa rahaa tyttöjen koulutukseen.

On se kivaa kapitalismia nää juhlapäivät, ihan sitten muun vuoden voi sitten olla noteeramatta…

Kommentoi juttua: Naistenpäivän menu – kakkua ja kuohuvaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X