Ruoka

Suklaamuna valloittaa pääsiäisen leivonnaisissa ja jälkiruoissa – katso suloiset herkut, joita pääsiäismunat kaunistavat

Suklaamuna ja herkuttelu tekevät monelle oikean pääsiäisen fiiliksen. Jos haluat panostaa enemmän, anna suklaamunille uusi elämä suussasulavissa kakuissa ja jälkiruoissa.

Suklaamuna maistuu sellaisenaan, mutta ihastuttaa myös pääsiäisen leivonnaisissa ja jälkiruoissa.

Pyöräytä itse suositut töhnämunat, piilota Kinder-munat komeiden kakkukerrosten väliin tai sujauta pienen pieniä suklaamunia kakun koristeeksi tai rocky roadin sattumiksi.

Lue myös: 6 pääsiäisen parasta suklaaleivonnaista – Mignon-kakku ja appelsiini-suklaabrowniet ovat hittejä

1. Suklaamoussetäytekakku– suklaamuna kaunistaa kakun

Suklaamoussetäytekakku on suklaistakin suklaisempi kakku, joka katoaa nopeasti juhlavieraiden suihin. Vastustamaton suklaakakku täytetään ihanalla suklaamoussella ja koristellaan maun mukaan erilaisilla suklaamunilla.

Kun valitset leivontaan pienen kakkuvuoan, hurmaa muhkea kakku myös ulkonäöllään. Voit paistaa kakun myös suuremmassa vuoassa, mutta tällöin pohjasta ei tule kovin korkea.

suklaamoussetäytekakku

Pienet suklaamunat koristavat suklaamoussekakun suloiseksi. Kuva: Sampo Korhonen

2. Täytä suklaamuna valkosuklaamoussella töhnämunaksi

Suositut töhnämunat on helppo valmistaa myös itse. Osta kaupasta suklaamuna jokaiselle herkuttelijalle, ja täytä se samettisella valkosuklaamoussella.

Moussessa maistuvat tropiikin maut: passiohedelmä ja mango. Tämän jälkiruoan voit valmistaa etukäteen ja nostaa jääkaapista suoraan tarjolle hauskasti munakupeista.

tropiikin valkosuklaamousse

Töhnämunat on helppo tehdä itse. Osta kaupasta suklaamunia ja täytä pehmeällä valkosuklaamoussella. Kuva: Kristiina Kurronen

3. Mignon-kakku on tuhdin suklaisen herkun ystävän suosikki

Suklaa on pääsiäisen klassikkomaku ja tässä mehevässä Mignon-kakussa ei suklaassa säästellä. Suklaisen keksipohjan päällä on tuhti täyte, jossa yhdistyvät vastustamattomasti tumma suklaa, klassinen Mignon-muna sekä iki-ihanat Daim-rakeet.

Koristelu on helppo, mutta näyttävä: Nostele pieniä suklaamunia kauniiseen asetelmaan kakun pinnalle. Tällä tyylikkäällä kakulla hurmaat vieraasi varmasti!

mignonkakku koristeena suklaamunat

Tässä kakussa on kaikkea: Mignon-munia, Daim-rakeita ja tummaa suklaata sekä suussa sulavaa appelsiinituorejuustoa. Kuva: Mirva Kakko

4. Rocky road pääsiäisversiossa ihastuttavat pienet suklaamunat

Itse tehty rocky road kerää kehut ja suosionosoitukset. Sulatetusta suklaasta ja maapähkinävoista sekoitettuun massaan voi upottaa sattumia mielen mukaan.

Pienen pienet suklaamunat sujahtavat täydellisesti pääsiäisen rocky roadin täytteeksi yhdessä vaahtokarkkien ja hedelmärakeiden kanssa. Näitä ei voi vastustaa!

rocky road karkit

Pyöräytä pikapikaa rocky road -makeiset, joissa pääsiäisen kunniaksi sattumiksi sujautetaan pääsiäismunia ja hedelmärakeita. Kuva: Pauliina Salonen

5. Kinderkakku on pääsiäisen varma hittiherkku

Kinderkakku on pääsiäisen makein herkku, jonka pääosassa ovat suositut suklaamunat. Kinderkakku tehdään uskomattoman helppoon kakkupohjaan, joka vatkaamisen ja vispaamisen sijaan valmistuu simppelisti puuhaarukalla sekoittaen.

Täytteessä on sulatettuja Kinder-munia ja herkullista tuorejuustoa. 

kinderkakku, päällä suklaamuna

Kinderkakku on pääsiäisen jälkiruokahitti. Kuva: Kristiina Kurronen

Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaamuna valloittaa pääsiäisen leivonnaisissa ja jälkiruoissa – katso suloiset herkut, joita pääsiäismunat kaunistavat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.