Mausteinen katkarapucurry
Mausteinen katkarapucurry saa makunsa chilistä, inkivääristä ja valkosipulista. Nopea, tomaattipohjainen currykastike valmistuu puolessa tunnissa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
Ainekset
Mausteinen katkarapucurry:
- 500 g pakastekatkarapuja
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 4 cm:n pala inkivääriä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
- 2 rkl chilikastiketta
- 1 rkl fariinisokeria
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
1. Sulata katkaravut. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri. Kuullota sipuleita ja inkivääriä miedolla lämmöllä öljyssä.
2. Kääntele joukkoon kurkuma ja paprikajauhe ja anna mausteiden lämmetä. Lisää tomaattimurska, chilikastike, sokeri ja suola. Anna kastikkeen kiehua 5 minuuttia.
3. Valuta katkaravut ja lisää ne kastikkeeseen. Kuumenna.
4. Jaa kastike annoskulhoihin ja nauti höyryävänä tuoreen leivän kanssa.
Katso myös: Intialainen curry syntyy niin kanasta kuin kasviksistakin – kolme herkullista reseptiä
Anna.fi/ruoka: Katkaravut chili-suklaakastikkeessa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mausteinen katkarapucurry