Pähkinä-suklaaruudut
Suklaaruudut leivotaan tummasta suklaasta ja rapeista pähkinöistä. Nämä leivonnaiset eivät sisällä sisällä gluteenia, maitoa eivätkä kananmunaa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 16 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Pähkinä-suklaaruudut:
- 2 dl maustamatonta soijajogurttia (Alpro)
- 2 dl tummaa sokeria
- 1 dl soijajauhoja
- 2 dl gluteenitonta leipäjauhoseosta (maidotonta)
- 1 dl mantelijauhoa
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl soodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 100 g pekaanipähkinöitä
- 1 dl rypsiöljyä
Pähkinä-suklaaruutujen kuorrutus:
- 200 g tummaa suklaata
- 0.5 dl voimakasta kahvia
- 0.5 dl rypsiöljyä
- 3-4 rkl tomusokeria
Pähkinä-suklaaruutujen koristeeksi:
- pekaanipähkinöitä
Valmistusohje
Pähkinä-suklaaruudut leivotaan näin.
- Sekoita sokeri jogurttiin. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää pieneksi murskatut pähkinät, öljy ja jogurttiseos.
- Levitä taikina pieneen uunipannuun leivinpaperille ja paista 200 asteessa 12-15 minuuttia.
- Paloittele suklaa kuumaan kahviin, lisää sokeri ja kuumenna vielä mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Lisää öljyä ja levitä leivospohjanpäälle.
- Jaa sopiviksi ruuduiksi ja koristele pähkinöillä. Tarjoa pähkinä-suklaaruudut glögin tai hyvän kahvin kanssa.
Katso myös: Maidottomia, gluteenittomia ja vegaanisia leivonnaisia juhlapöytään
Katso myös: Suklaa – katso vinkit suklaan käsittelyyn ja ohjeet suussa sulaviin herkkuihin
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Suklaa-maapähkinätäytekeksit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pähkinä-suklaaruudut