**************************************************************************** Body-tagin alkuskriptit **************************************************************************** Body-tagin lopetusskriptit

Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Punajuuripatee

Punajuuripatee tehdään raastetusta punajuuresta, kermasta ja kananmunasta. Lisämakua patee saa valkosipulista, sipulista ja hunajasta.

Ainekset

Punajuuripatee:

  • 1 rkl öljyä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 kg tuoreita punajuuria
  • 2 tl hunajaa
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • jauhettua mustapippuria
  • 2 dl ruoka- tai kuohukermaa
  • 1 dl vettä
  • ½ dl Maizena-maissitärkkelysjahuoja
  • 3 munaa

Valmistusohje

  1. Kuori punajuuret ja sipulit. Silppua sipuli ja valkosipuli.
  2. Raasta punajuuri karkeaksi raasteeksi. Kuullota sipulisilppua öljyssä tai voissa. Lisää joukkoon punajuuriraaste. Lisää mausteet ja kerma. Huuhdo kermatölkki vedellä ja lisää liemi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin tunnin ajan kunnes punajuuri on kypsää.
  3. Soseuta ainekset. Lisää jäähtyneeseen soseeseen maissijauhot ja munat. Kaada seos voideltuun vuokaan. Peitä kannella tai foliolla. Aseta vuoka astiaan. Kaada astiaan vettä sen verran, että vesiraja yltää pateevuoan puoliväliin. Kypsennä 180-asteisessa uunissa tunnin ajan. Tarjoa jäähtyneenä.

Lue myös: Kasvissyöjän jouluherkut – katso parhaat reseptit!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Punajuuripatee

Sinun täytyy kommentoidaksesi.