Sinappisilakat
Sinappisilakoiden makeassa sinappikastikkeessa on jouluinen maku. Tarjoa sinappisilakat keitettyjen perunoiden kanssa joulupöydän alkupalana.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Sinappisilakat:
- 1 kg silakoita
- 1 dl etikkaa
- 0.5 l vettä
- 2 tl suolaa
mausteliemi
- 1 rkl sinappia
- 3 rkl sokeria
- ½ rlk suolaa
- ½ tl rouhittua valkopippuria
- 3 rkl viinietikkaa
- ½ dl vettä
- 1 dl ruokaöljyä
- runsaasti tilliä
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 suurta sipulia tai punasipulia
Valmistusohje
Sinappisilakat valmistuvattehdään näin:
- Perkaa kalat fileiksi. Sekoita etikkaliemen ainekset kulhossa. Laita silakat kulhoon ja anna niiden maustua liemessä noin 4 tuntia. Siivilöi kalat liemestä
- Sekoita sitten mausteliemi. Pane kalat lasitölkkiin tai kannelliseen astiaan kerroksittain sipuli- ja valkosipuliviipaleiden kanssa. Kaada liemi päälle ja anna maustua ainakin seuraavaan päviään. Säilytä sinappisilakat kylmässä ja tarjoa ne keitettyjen perunoiden ja saaristolaisleivän kanssa.
Katso myös: Joulun graavikalat saavat makua marjoista, tervasta ja konjakista – 5 helppoa ohjetta
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Joulupöydän kalaherkut – poimi reseptit chilisilakoista lipeäkalaan
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sinappisilakat