Ruoka

Rommirusinapullia jonotetaan nyt kuin ämpäreitä – hittiherkun kehittäjä paljastaa pullan reseptin

Kun tiktokkaaja Lauri Kaivoluodon kehittelemä laskiaispulla tuli myyntiin Malmin K-Citymarkettiin, kaupassa kiemurteli pitkä jono. Nyt sometähti paljastaa Kotiliedelle, kuinka rommirusinapulla tehdään itse.

Ravintola Backaksen ravintolayrittäjä Lauri Kaivoluoto osui kultasuoneen: hän kehitti laskiaispullan, jota jonotetaan nyt ympäri pääkaupunkiseutua ja lähikunnissakin.

Kyseessä ei ole mikään aivan tavallinen laskiaispulla hillo- tai mantelitäytteellä. Kaivoluodon pulla on kostutettu rommisiirapilla ja sen välistä löytyy rusinahilloa ja vaniljaista tuorejuustolla jämäköitettyä kermavaahtoa – rommirusinapulla siis!

Pullien ilmiömäisen suosion takana on sosiaalinen media, tarkemmin TikTok. Sieltä Kaivoluoto tunnetaan kenties parhaiten. Ruokasisältöjä tekevällä ravintolayrittäjällä on videopalvelussa yli 77 tuhatta seuraajaa.

rommirusinapulla
Ravintola-alan yrittäjä Lauri Kaivoluoto tunnetaan parhaiten TikTokista. Kuva: Lauri Kaivoluoto

Vuosi sitten Kaivoluoto teki kanavalleen videon rommirusina-jäätelöstä. Rommirusina-maku jakaa runsaasti mielipiteitä, joten keskustelu videon kommenttiosiossa leimahti liekkeihin.

”Jokaisella on rommirusinaan vahva mielipide. Sitä joko vihaa tai rakastaa”, Kaivoluoto sanoo.

Kaivoluoto alkoi tehdä lisää vitsikkäitä rommirusina-videoita ja kehitellä reseptejä – syntyi rommirusinamaksalaatikkoa, joulutorttuja, cocktailejakin. Rommirusinasta tuli hänen ja hänen seuraajiensa sisäpiirivitsi.

Ensimmäinen pullaerä aiheutti jonoruuhkan

Rommirusinapulla syntyi kaverin pyynnöstä. Kaivoluodon kaveri, TikTokista tuttu kauppias Teemu Tikkala ehdotti, että kaksikko järjestäisi laskiaistempauksen. Mitäpä jos Kaivoluoto tulisi myymään laskiaispullia Tikkalan kauppaan Malmin K-Citymarkettiin?

”Sanoin, että voin tulla, jos saan päättää mitä pullia tehdään. Teemu ei ihan silloin vielä tiennyt, mihin lupautui”, Kaivoluoto kertoo.

Molempien somekanavat alkoivat täyttyä vitsikkäistä videoista, joissa Lauri vei näytteitä rommirusinapullista kaupalle. Vaikka makuyhdistelmä herätti kauppiaassa epäilyksiä, hän antoi siunauksensa tuotteelle.

rommirusinapulla
Kun Lauri Kaivoluoto tuli myymään kehittelemiään pullia Malmin K-Citymarketiin, kaupassa kiemurteli pitkä jono. Kuva: Lauri Kaivoluoto

Videot innostivat tuhansia seuraajia. Kun pullat tulivat helmikuun 1. päivä myyntiin, Malmin Citymarketissa kiemurteli kymmenien metrien jono keskellä päivää.

”Kaikki pullat, mitä oltiin loppuviikolle tehty, menivät kahdessa tunnissa. Se oli  ihan käsittämätöntä.”

Sitten puheluita alkoi tulla kaupoista ympäri pääkaupunkiseutua. Nyt kaikki muutkin halusivat rommirusinapullia myyntiin.

”Sen oli tarkoitus olla mun ja Teemun sisäpiiriläppä ja yhden kerran juttu, mutta kun soittoja ja viestejä alkoi tulla ihan sikana, lupasin kaikille, että järjestyy kyllä – sanokaa vaan, mihin tuodaan.”

Rommirusinapulla maksaa palkat

Tällä hetkellä ravintola Backaksessa leivotaan tuhat pullaa päivässä – niin paljon kuin pystytään. Tulevat viikot ovat jo loppuunmyytyjä.

”Meillä ei ole mitään oikeita konditoria-tiloja, vaan tilausravintolan keittiö, jossa saa paistettua viis pellillistä pullaa kerrallaan. Se rajoittaa”, Kaivoluoto kertoo.

Pullavillitys on ollut ravintolalle kuin onnenpotku. Laskiaispullien valmistus nimittäin työllistää henkilökuntaa nyt, kun koronarajoitukset rajoittavat normaalia työntekoa. Backaksessa järjestetään paljon iltatilaisuuksia, joista moni on peruuntunut rajoitusten vuoksi.

”Kyllä tässä ainakin osan liksat maksetaan näillä.”

rommirusinapulla
Rommirusinapulla on kostutettu rommisiirapilla ja sen välistä löytyy rusinahilloa. Kuva: Lauri Kaivoluoto

Rommirusinalaskiaispulla – nappaa talteen hittiresepti

Kun pullia toimitetaan kauppaan, Kaivoluoto ilmoittaa siitä kanavallaan. Sen jälkeen pullat katoavat hyllystä muutamissa tunneissa. Moni seuraaja on myös harmitellut, kuinka rommirusinapullaa ei ole saatavilla muualla Suomessa.

Lauri Kaivoluoto paljastaa Kotiliedelle, kuinka laskiaipulla rommirusinatäytteellä tehdään itse.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Rommirusinapullia jonotetaan nyt kuin ämpäreitä – hittiherkun kehittäjä paljastaa pullan reseptin

Sanna

Kuinka moneen pullaan tämä täyte on tarkoitettu?

Uura Kotilieden toimituksesta

Hei Sanna! Täytettä on tässä rommirusinapullan ohjeessa tosi reilusti. Usein kymmenelle isolle laskiaispullalle varataan täytteeksi kaksi desiä kermaa vaahdotettuna. Sen perusteella voisi laskea, että tästä ohjeesta riittää vähintään 30 reilun kokoiselle laskiaispullalle. Pienemmille pullille täytettä voi riittää jopa 50 pullalle.

Suvi

Onkohan hillon ohje ihan oikein, neste mielestäni puuttuu? Ja kovin liisterimäistä siltikin tuosta ”hillosta” tuli…

Alina Kotilieden toimituksesta

Hei Suvi ja kiitos tarkkaavaisuudestasi! Tarkistimme asian, ja näyttäisi siltä, että hillon ohjeesta on jäänyt uupumaan 2 dl vettä. Suuret pahoittelut! Korjaamme ohjeen välittömästi.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.