Ruoka

Tiina kokkaa 5 eurolla aterian viidelle – voitko uskoa, että pizzapelti valmistuu vain 3,75 eurolla?

Ruokabloggaaja Tiina Varjuksen filosofia on kokata hyvää ruokaa helposti ja edullisesti. Katso resepti herkulliseen peltipizzaan, joka verottaa lompakkoa vain muutaman kolikon verran.

Viidellä eurolla ateriat viiden hengen perheelle näillä ruoan hinnoilla? Kuulostaa lähes liian hyvältä ollakseen totta.

Totta se kuitenkin on. Ruokabloggaaja Tiina Varjus on luonut Tinskun keittiössä -somekanavilleen ruokasarjan, jossa hän kokkailee viidellä eurolla aterian kokonaiselle perheelle.

Eikä nyt puhuta ankeista makaroniannoksista, vaan arkisista herkkuruoista, joissa raaka-aineista tai mausta ei ole tarvinnut tinkiä. Tiinan keittiössä viidellä eurolla valmistuu niin kasvis-broileripastaa kuin pellillinen pizzaakin.

Ja vaikka nälkäisiä suita olisikin ruokittavana viisi, välillä ruoat riittävät jopa seuraavalle päivälle.

Lue myös: Viikon ruoat alle 50 eurolla – 7+1 monipuolinen ja halpa ruoka

Helppo ja halpa ei tarkoita tylsää

Tiina kertoo olevansa ICT-alan ”nörtti”, jolle ruoanlaitto on paras tapa heittää aivot narikkaan. Hänen kokkailufilosofiansa on kokata hyvää ruokaa helpommalla.

”Ruoan kuuluu aina olla hyvännäköistä ja värikästä. Vaikka tehdään helpolla ja halvalla ruokaa, sen ei tarvitse olla tylsää”, Tiina sanoo.

Tiinan ruokasisällöillä on pelkästään Instagramissa liki 24 tuhatta seuraajaa, joilta hän kysyi kiinnostusta halparuokasarjaan. Ensimmäiset reseptit haalivat nopeasti satoja tuhansia katselukertoja.

Ideoita resepteihin Tiina ammentaa tavallisista kotiruoista, mutta samalla hän pohtii, mistä voisi nipistää niin, että ruoka valmistuisi alle viidellä eurolla.

”Järkevillä valinnoilla, suunnittelulla ja hävikin minimoimisella lapsiperheessä voi säästää jo 5 euroa vuorokaudessa. Vuodessa se tekee 1825 euroa.”

Herkkupizza alle neljällä eurolla

Yksi Tiinan suosituista resepteistä on perunapizza, jonka ainesosien hinnaksi muodostui lopulta vain 3,75 euroa.

On hyvä huomata, että ainesosat maksavat enemmän, kun ne ostaa kaupasta ensi kerran kokonaisina pakkauksina. Mutta kun loput ainekset käyttää tehokkaasti myöhemmin, tämän pizzan valmistaminen verottaa lompakkoa 3,75 eurolla.

Esimerkiksi itsetehdyn pizzapohjan hinta on noin 20 senttiä, pizzakastikkeen ainesosat maksavat 1,10 euroa ja täytteet 2,45 euroa.

”Yllätyin itsekin, miten halpa ja hyvä se on!”, Tiina sanoo.

Katso alta video, kuinka Tiina valmistaa perunapizzan!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tiina kokkaa 5 eurolla aterian viidelle – voitko uskoa, että pizzapelti valmistuu vain 3,75 eurolla?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.