Ruoka

Hyvästi valkoinen sokeri! Värjää sokeri sateenkaaren väreihin

Värisokeri on hauska idea leivonnaisten, makeisten tai drinkkilasin reunojen koristeluun. Katso helppo vinkki videolta!

Parhaat kakkukoristeet ovat myös syötäviä ja helppoja tehdä. Värisokeri sopii hyvin leivonnaisten tai makeisten koristeeksi. Sitä voi myös käyttää drinkkilasin reunan koristeluun.

Lue myös: Kondiittorin vinkit täydelliseen kakun kuorrutukseen: ”Pysyy tyylikkäänä myös lämpimällä!”

Katso videolta, miten värisokeri valmistetaan:

Värisokeri on helppo tehdä pastavärillä

Värisokeri tehdään vain kahdesta aineksesta: sokerista ja pastaväristä. Voit käyttää tavallista kidesokeria tai suurempirakeista raesokeria. Geelimäiset pastavärit tai nestemäiset elintarvikevärit ovat parhaita sokerin värjäykseen.

Sokerin ja elintarvikevärien lisäksi tarvitset pieniä suljettavia muovipusseja.

Tee näin:

  1. Suojaa työtaso ja käytä suojakäsineitä, jos haluat pitää sormet puhtaina. Elintarvikevärit värjäävät ihon ja vaatteet helposti.
  2. Kaada sokeria pieneen suljettavaan pussiin.
  3. Jos käytät geelimäistä pastaväriä, leikkaa purkin kärjestä pieni pala, jotta saat värin pursuamaan sisältä ulos helposti.
  4. Pursota väriä pussiin sokerin päälle. Tarvitset noin teelusikallisen väriä kahteen desiin sokeria. Varo, ettei väriä humahda liikaa. Mitä enemmän laitat pastaväriä, sitä tummempaa sokerista tulee. Voit halutessasi yhdistää kahta tai useampaa väriä sokerin kanssa. Sekoittamalla värejä löydät enemmän sävyjä.
  5. Sulje pussi värin lisäyksen jälkeen tiiviisti. Puristele pussia, jotta väri sekoittuu sokerin joukkoon. Värisokeri on valmista käytettäväksi.
  6. Jos haluat säilyttää sokeria pidempään, anna sen kuivua ja sulje se ilmatiiviiseen purkkiin tai pussiin. Värjätty sokeri säilyy ilmatiiviisti suljetussa pussissa useamman viikon.

Lue myös Anna.fi: Oletko jo kokeillut? Näillä aineksilla leivot mehevimmät kakut

Värisokeri sopii leivonnaisten ja makeisten koristeluun

Värjätyllä sokerilla voi koristella esimerkiksi lasien reunoja, makeisia ja leivonnaisia. Jos haluat tehdä purkkeihin värikkäitä koristeita, värjää sokeria suurempi määrä ja purkita sokeri lasipurkkeihin tai kulhoon, mistä väri näkyy läpi.

Värisokeri on myös hauska ruokalahja tai tuliainen.

Jos haluat värjätä lasin reunan, kastele reuna ensin esimerkiksi vedellä tai sitruunan- tai limetinviipaleella. Pyöritä sitrusviipaletta ympäri lasin reunaa. Sokeri tarttuu kosteaan reunaan.

Värisokeri sopii ihanasti esimerkiksi marmeladien tai vaahtokarkkien koristeluun. Pyörittele valmiit karamellit sokerissa.

Värjätty sokeri on hauska lisä esimerkiksi Pride-teemajuhlien koristeluihin, muffinien kuorrutteiden päälle tai mokkapalojen kaakaokuorrutuksen päälle. Kokeile myös ripotella värisokeria kakkujen päälle.

värisokeri
Värisokeri on hauska idea jälkiruokien koristeluun. © Katri Schöder

Kommentoi

Kommentoi juttua: Hyvästi valkoinen sokeri! Värjää sokeri sateenkaaren väreihin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.