Jouluinen juustosalaatti
Jouluinen juustosalaatti keventää ihanasti jouluateriaa. Sinihomejuuston, saksanpähkinöiden ja päärynän makuyhdistelmä on vastustamaton. Portviinillä silattu kastike kruunaa makunautinnon.
- Kasvis
Ainekset
Jouluinen juustosalaatti:
- tammenlehtisalaattia
- 2 kypsää päärynää
- saksan- tai pekaanipähkinöitä tai auringonkukansiemeniä
- sinihomejuustoa
kastike:
- ½ dl kasvislientä
- ½ dl portviiniä
- (1 tl kastikesuurusta tai arrowjuurijauhoa)
- n. 2 rkl punaviinietikkaa
- n. ½ dl kylmäpuristettua rypsi- tai oliiviöljyä
Valmistusohje
Jouluinen juustosalaatti tehdään helposti näin:
- Kiehauta kasvisliemi ja portviini. Suurusta nestetilkkaan sekoitetulla kastikesuuruksella. Jäähdytä ja lisää maun mukaan viinietikkaa ja öljyä.
- Kostuta salaatinlehdet kastikkeella ja levitä ne tarjoiluvadille tai annoslautasille. Viipaloi kypsät päärynät ja asettele salaatinlehtien päälle. Ripottele salaattiin pähkinöitä tai auringonkukansiemeniä ja murennettua sinihomejuustoa.
Katso myös: Raikas salaatti on maukas lisuke joulupöydässä – 4 hurmaavaa ohjetta
Katso myös Anna.fi/ruoka: Hedelmäinen manchegosalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jouluinen juustosalaatti