Suklaapossu

Helppo itse tehty raparperihillo

Helppotekoinen, makeankirpeä raparperihillo sopii loistavasti vaikkapa erilaisiin kakkuihin, lettujen päälle tai jogurtin tai rahkan kaveriksi. Kokeile myös vaikkapa vaalean leivän päällä.

Huomasin yllätyksekseni, ettei blogista löydy vielä tavallista, kattilassa keitettävää raparperihilloa. Sen sijaan löytyy , uunissa tehty raparperihillo (myös mansikkainen versio), minttuinen raparperihillo, vadelma-raparperihillo, raparperi-mustikkahillo, raparperi-banaanihillo sekä helppo raparperihilloke, joka on tavallista hilloa löysempää. Mutta koska olin hakenut veljeltäni nipun rapareita ja tuo perusraparihillo puuttui, pitihän sellainenkin keittää.

© Irina Lisinen

Hillossa ei sinänsä ole mitään ihmeellistä. Siihen tulee kilo raparperia, tilkka vettä ja hillosokeria noin puolet raparperin määrästä. Eli perusohje, jota voi muokata erilaisilla mausteilla tai korvaamalla osa rapareista joillakin marjoilla. Myös hillon määrää on helppo muokata lisäämällä tai vähentämällä kaikkia aineita samassa suhteessa.

© Irina Lisinen

Raparperihillon erilaiset variaatit ovat olleet yksi herkullisimmista hilloistani ja se on sitä myös poikamme mielestä. Erityisesti mansikka-raparihillo on yksi parhaista, mutta kyllähän nuo muutkin ovat hävinneet kaapista komiasti.

© Irina Lisinen

Raparihillon on tosi monikäyttöistä. Se sopii vaikkapa kakun väliin, juustokakkuun, leivän tai jogurtin päälle tai mihin sopii tällaiset raikkaat, kirpeän makeat hillot.

Helppo raparperihillo

Aineet:

1 kg (= 2 litraa) raparperia pilkottuna

1 dl vettä

5 dl hillosokeria (ks. vinkkiosio alempaa)

Ohje:

Pese ja pilko raparperit noin 1 sentin kokoisiksi paloiksi. Laita raparinpalat ja vesi kattilaan. Kuumenna, kunnes vesi alkaa kiehua. Lisää sokeri ja sekoittele, kunnes se alkaa kiehua kunnolla.

Anna hillon kiehua noin 10 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes kaikki raparperit ovat pehmenneet. Kuori pinnalle mahdollisesti kertyvä vaahto pois.

Kaada kuuma hillo hyvin pestyihin lasipurkkeihin ja sulje kannet samantein.

Nauti vaikka lettujen, jäätelön tai rahkan kanssa, tai käytä britakakun täytteenä tai juustokakun päällä.

Vinkit:

Kokeile korvata osa hillosokerista fariinisokerilla. Siitä tulee ihanaa kinuskista makua.

* Voit maustaa hilloa halutessasi esimerkiksi kanelilla lisäämällä kattilaan kanelitangon keittovaiheessa, kardemummalla tai neilikoilla.

* Jos kaipaat vähemmän makeaa hilloa, voit vähentää sokerin määrän 5 desistä kolmeen desiin. Huomaa kuitenkin, että myös hillon koostumus muuttuu tällöin löysemmäksi ja samalla säilyvyys heikkenee.

* Jos raparperien kuoret ovat jo hieman ”puutuneita”, poista kuoret kokonaan ennen keittämistä, jotta ne eivät jää hilloon ”tikuiksi”.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo itse tehty raparperihillo

Sinun täytyy kommentoidaksesi.