Suklaapossu

Tytön 6-vuotissyntymäpäivien tarjottavat, yhteenveto

juhliin suolaiset ja makeat tarjottavat

Meidän 6-vuotiaan tytön synttäreitä vietettiin miehen puolen suvun kanssa viime kuussa. Haaveilin leipovani sinne vaikka mitä, mutta aikapulan takia tein vain 6 erilaista leivonnaista; 3 suolaista ja 3 makeaa herkkua. Näistä 4 oli kokonaan uusia ja loput aiemmin testattuja. Uusina juttuina tarjottavista löytyi mm. älyttömän herkullinen lohitäytteinen tuulihattukakku, vegaanista mätiä ruisleipien päällä ja tuhti suklaamoussekakku, jonka tein munattomana mein pikkujätkän takia. Olihan siinäkin toki tarjottavaa, varsinkin kun osa juhlijoista ei päässytkään paikalle sairasteluiden takia. Kivat juhlat oli, ja lapsetkin pääsivät leikkimään pitkästä serkkujensa kanssa.

Olen huomannut, että yhteenvedot juhlien leivonnaisista ja tarjottavista ovat todella kätevä tapa palata juhlatarjoiluihin, joten teen sellaisen näistäkin juhlista. Jo liki kaikkien tarjottavien ohjeet löytyvät blogista ja ohjeisiin pääsee klikkaamalla ohjeiden nimeä. Ainoastaan vuohenjuustopiirakan ohjetta on vielä luonnoksena, sillä onnistuin vasta pari päivää sitten tekemään siitä omaan makuuni tarpeeksi täydellisen. Niin täydellisen, että voisin syödä sitä herkkupiirakkaa vaikka joka päivä, nams! Naputtelen tuon munattoman vuohenjuustopiirakan ohjeen heti kun ehdin eli ihan lähiaikoina, mutta sitä ennen tässä on tytön 6-vuotissyntymäpäiväjuhlien tarjottavat.

Makeat leivonnaiset:

Ensin makeat leivonnaiset. ”Aikuisten pöydästä” löytyi siis kolme erilaista makeaa herkkua. Pari kakkua sekä itsetehtyjä, tosi hyviä sitkeitä keksejä. Plaraa vähän vielä alemmas, niin pääset tutustumaan niihin tarkemmin.

makeat leivonnaiset juhliin

Koska tyttö on aikamoinen prinsessa, elämäni ensimmäinen Prinsessakakku sopi pöytään kuin nakutettu. Raikas vadelmatäyte yhdessä vaniljakiisselin kanssa oli herkkua. Ja yllättäen jopa marsipaani maistui tässä kakussa tosi hyvälle.

Tytön toiveesta pöytään päätyi reippaan suklainen, suht tuhti ja tosi herkullinen Suklaamoussekakku supersuklaisella suklaakuorrutteella. Kakku oli munaton ja myös liivatteeton. Tämä sai juhlijoilta tosi paljon kehuja.

Helpot, sitkeät kaura-suklaapalat olivat niiiiin hyviä. Jos voitte kuvitella omenakaurapaistoksesta tutun kauramuruosan, mutta sitkeänä, niin näiden keksien pohjaosa oli juuri sellainen. Sen päällä vielä ohut kerros suklaata, niin nams!

 

Suolaiset leivonnaiset:

Suolaisena pöydästä löytyi yksi piirakka, kakku ja pieniä, suupalan kokoisia ruisleipiä huijausmädillä. Plaraa taas alemmas, niin pääset tutustumaan näihin paremmin.

suolaiset tarjottavat juhliin

Savulohitäyte oma lempitäytteeni miltei minkä tahansa suolaisen tarjottavan kanssa. Tällä kertaa se päätyi tuulihattukakun täytteeksi. Herkkua oli. Tytöt jopa tappelivat viimeisestä palasta seuraavana päivänä ja olisihan se viimeinen lautaselle kököttänyt pala kelvannut itsellenikin oikein mainiosti.

Lapsen juhlat tarjottavat

Jotain täysin erilaista tuli testattu vegaanisen mädin muodossa. Niillä sai yllättävän hyvin huijattua syöjiä 🙂

Näiden lisäksi tarjolla oli vielä samantapaista vuohenjuustopiirakkaa, josta pölpötin jo edellisen synttäripostauksen yhteydessä. Muokkasin ohjetta näihin juhliin, mutta löysin siitä edelleen muokattavaa. Nyt, näiden juhlien jälkeen, olen tehnyt piirakan vielä kertaalleen muokattuna ja voin sanoa että vihdoin pohjakin onnistui täydellisesti ja se täytekin oli ihan mahdottoman hyvää. Siitä lisää tulevien päivien aikana.

Niin ja jos vielä palaan lasten pöydän tarjottaviin, niin lapsilla oli lastenpöydässäkin vielä lisää tarjottavaa. Yllä mainittujen lisäksi sieltä löytyi tytön toiveita kunnioittaen mm. poppareita, sipsejä, lasten valitsemia irtonamuja ja viinirypäleitä… Ja sankari oli tyytyväinen 🙂

Tässäpä nämä tarjottavat olivat tällä kertaa. Vielä on yksien juhlien tarjottavat tältä vuodelta postaamatta. Naputtelun nekin ihan justiinsa. Pakko mainostaa, että vuohenjuustopiirakan lisäksi julkaisen yhden Jouluun liittyvän, älyttömän herkullisen, tällä hetkellä yhden lempparijuustokakkuohjeeni! Sitä kannattaa odottaa, vaikka itse sanonkin.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tytön 6-vuotissyntymäpäivien tarjottavat, yhteenveto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *