Suklaapossu

Yhteenveto 9-vuotiaan tytön ja 2-vuotiaan pojan synttäreistä

suolaiset ja makeat tarjottavat

 

Mein 2-vuotiaan pojan ja 9-vuotiaan tytön yhteisiä sukulaissynttäreitä juhlittiin ensimmäisen kerran kesäkuun loppupuolella. Toiset sukulaissynttärit piti viettää heti pian heinäkuun puolivälin jälkeen, mutta muut jutut sotkivat suunnitelmat ja juhlat siirtyvät vietettäväksi syksymmälle yhdessä toisen tytön kanssa. Vaikka tykkääänkin leipoa aina synttäreille paljon kaikenlaista erilaista ja vaikka tällä järjestelyllä yksi leivontakerta jääkin väliin, niin loppujen lopuksi olin tyytyväinen, että juhlat siirtyivät näistä kesän helteistä (toivottavasti) vähän vilposempiin päiviin, jolloin uunin päälle laittaminen ei kuumenna asuntoa aivan älyttömän kuumaksi pätsiksi. No mutta koska nuo ensimmäiset juhlat tuli jo vietettyä, niin laitanpa niistä hieman yhteenvetoa.

Kaikki leivonnaiset olivat tavalla tai toisella mulle taas uusia juttuja. Tein kahta erilaista suolaista piirakkaa ja sanon samantein, että ihastuin vuohenjuusto-tomaattipiirakan makuun. Ohjetta en kuitenkaan laita ihan vielä blogiin, vaan testailen piirakkaa vielä pienin muutoksia syksyn juhlissa. Nam, oikein jo odotan sitä hetkeä että saan uudelleen herkutella tuolla piirakkalla.

Makeita juttuja tuli tehtyä taas useampikin ja pöydästä löytyikin yhteensä sen seitsemää sorttia itse tehtyjä leivonnaisia + lasten pöydän antimet. Alla tarkemmat tiedot. Niin ja jos ohje oli tarpeeksi hyvä päätyäkseen blogiin asti, pääsee ohjeeseen klikkaamalla ohjeen nimeä.

Tässä ne leivonnaiset tulevat.

Makeat leivonnaiset:

synttärikakut tytolle ja pojalle

Pojalle tehty Lentokone-kakku, jonka sisältä löytyi mehevä, munaton porkkanakakkupohja

Tytön 9-vuotiskakun kanssa sain vapaat kädet ja tein hänen luvallaan kauan haaveilemani sitruunaisen mustikka-juustokakun, jonka koristelin orvokeilla. Ohje ei kuitenkaan ollut tarpeeksi hyvä päätyäkseen blogiin asti.

makeat tarjottavat synttärijuhlissa

Pehmeitä sitruunakeksejä, jotka maistuivat miedosti sitruunalle ja olivat mantelijauheen ansiosta ihanan meheviä.

Tein myös piiiiitkästä aikaa pullista parhaita eli kristallipullia, jotka yksinkertaisesti maistuvat vaan tosi hyviltä. Vaniljainen pulla + sokeroitu päällinen = herkkua!

Lisäksi tarjolla oli herkullisia valkosuklaa-pannacotta-annoksia passionilla, mansikoilla ja punaherukoilla. Nämä ovat helppoja ja nopeita tehdä. Ja kyllähän se valkosuklaapannacotan ja passionhedelmän yhdistelmä maistuikin ihanalta.

 

Lasten pöydässä

oli näiden lisäksi mm. poppareita, irtonameja, vaahtokarkkeja viinirypäleitä, kakun teosta ylijääneet marenkitikkarit, juustosipsit, kipollinen pehmeitä sitruunakeksejä…

lasten pöydässä juhlissa

….sekä tyttöjen itsetekemät mansikka-vaahtokarkkitikut.

mansikka-vaahtokarkki-tikut

Niin ja olihan siellä myös pehmeitä ja meheviä (munattomat ja maidottomat) suklaaminimuffinsseja, jotka maistuvat lapsille tosi hyvin. Nappasin itsekin pöydästä yhden tällaisen ja kyllä, olipas hyvää. Ihanan suklaista ja niin pehmoista ja herkullista.

Pehmeät ja mehevät maidottomat ja munattomat suklaamuffinssit

 

Suolaiset leivonnaiset:

Pöydästä löytyi siis kaksi erilaista suolaista piirakka. Toinen niistä oli testimielessä tekemäni Kinkku-juustopiirakka munattomana. Se teki yllättävän hyvin kauppansa, sillä juhlien jälkeen piirakasta taisi olla jäljellä vain kolmannes.

kinkkupiirakka

Toisena piirakkana oli tämä vuohenjuustopiirakka, joka oli mielestäni ihan sikahyvää. Tästä huolimatta muokkaan ohjetta vielä ja laitan sen blogiin vasta myöhemmin.

vuohenjuustopiirakkaa

Ja siinäpä ne tarjottavat olivat. Suurin osa oli jälleen helposti ja nopeasti toteutettavia leivonnaisia, mausta tinkimättä 🙂

Syksymmällä jatketaan sitten nuoremman tytön synttäreistä, joista yhdet sukulaissynttärit ovat samalla myös pojan ja vanhemman tytön synttärit, yhdet kaverisynttärit ja toiset sukulaissynttärit pelkästään syksyn juhlakalun synttärit. No niin, nyt alkaa kirjoittelu mennä vissiin vähän sekavaksi, joten hyvä hetki lopetella ja alkaa nauttia kesäloman viimeisistä päivistä 🙂

 


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Yhteenveto 9-vuotiaan tytön ja 2-vuotiaan pojan synttäreistä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *