kolme naista, kahvakuulat ja kahvakuulatreeni

Kahvakuulatreeni vahvistaa koko kehon lihaksia – Fysioterapeutti vinkkaa 2 liikettä, joista treenaaminen kannattaa aloittaa

Kahvakuula on monipuolinen treeniväline, joka sopii hyvin helppoon kotitreeniin. Ennen oman kuulan hankintaa kannattaa pyytää vaikka ystävän kahvakuula testattavaksi.

Kahvakuulan kanssa treeni sujuu helposti kotona tai vaikka mökkirannassa. Näppärästi kotikaappiin mahtuva treeniväline on hyvä hankinta, sillä kahvakuula kehittää koko kehon lihaksia, toisin kuin esimerkiksi käsipainot.

Työfysioterapeutti Kristiina Kivihalme vinkkaa kaksi liikettä, joista kahvakuulan kanssa treenaaminen kannattaa aloittaa. Kivihalme toimii PhysioTrainer-yrittäjänä ja Mehiläisen Työelämäpalveluissa työfysioterapeuttina.

Lue myös: Paranna lihaskuntoa turvallisesti – pääset alkuun helposti kotikonstein

Millainen kahvakuula on treenivälineenä?

  • Kahvakuula sopii kuntoilijalle, jolla on perusliikehallinta ja etenkin keskivartalotuki jo kohtalaisessa kunnossa.
  • Kahvakuula tuo treeniin motorista lisähaastetta sitä kaipaaville.
  • Kahvakuula on ykkösväline monipuoliseen toiminnalliseen harjoitteluun. Kahvakuulatreeni kehittää niin hapenottokykyä, lihaskestävyyttä kuin kehonhallintaakin.
  • Nopeaa lihaskasvua kahvakuulatreeni ei saa aikaan. Sen sijaan lihakset kiinteytyvät ja vahvistuvat koko vartalossa.
  • Tutkimukset ovat osoittaneet, että kahvakuulalla treenaaminen ehkäisee muun muassa selkä- ja olkapäävaivoja.

Lue myös: Näin nopeasti lihaskunto alkaa rapistua, jos liikunnan määrä vähenee runsaasti – 8 asiaa, jotka on hyvä tietää treenaamisesta

Millainen kahvakuula aloittelijan kannattaa hankkia?

Aloittelijanaiselle sopii yleensä 4–8 kilogramman painoinen kahvakuula. Miesten ensimmäinen kahvakuula on yleensä painoltaan 8–12 kilogrammaa.

Treenaamista ei kannata aloittaa liian painavalla kahvakuulalla. Silloin liikeradat ja tekniikka eivät välttämättä pysy oikeina. Vasta, kun treeni alkaa sujua, voi siirtyä painavampiin kuuliin.

Henkilön, joka on kärsinyt selkävammasta, kannattaa aloittaa treenaaminen varovasti kevyellä kahvakuulalla.

Jos haluaa ensin testata, sopiiko kahvakuulan kanssa treenaaminen itselle, kuulaa kannattaa pyytää lainaan joltakin tuttavalta. Kaupoille ehtii rientää sittenkin, kun treenivälineen soveltuvuutta itselle on ehtinyt kokeilla.

Kahvakuulatreeni kannattaa aloittaa näillä kahdella liikkeellä

Nämä liikkeet aloittelijan kannattaa ottaa haltuun kahvakuulan kanssa, työfysioterapeutti Kristiina Kivihalme vinkkaa:

1. Etuheilautus

Lähtöasennossa seiso tukevassa haara-asennossa polvet hieman joustavina. Ota kahvakuulasta kiinni kahdella kädellä. Heilauta kuula ylös vartalon eteen napakalla lantion ojennuksella, pakaroita tiukentaen.

Anna kuulan heilahtaa takaisin alas joustamalla hieman polvista. Pidä keskivartalo tiukkana ja kädet sekä selkä suorina.

2. Yhden jalan maastaveto

Ota kuula oikeaan käteen ja nosta oikea jalka ilmaan. Lähde tekemään vaakaliikettä, eli kallista ylävartaloa eteen vieden kuulaa kohti lattiaa. Kallistu vain siihen asti kuin oma liikkuvuus sallii.

Pidä keskivartalo tiukkana, niska pitkänä ja kevyt nipistys lapojen välissä koko liikkeen ajan. Nosta hitaasti takaisin ylös.

Lue myös Anna.fi: Helppo 6 liikkeen kahvakuulatreeni tehoaa koko kroppaan

Avainsanat

Keskustelu

Miten olisi kuvasarja liikkeistä, kuvaus on yhdentekevä kun ihmiset hahmottavat tekstiä niin eri tavoin

Kommentoi juttua: Kahvakuulatreeni vahvistaa koko kehon lihaksia – Fysioterapeutti vinkkaa 2 liikettä, joista treenaaminen kannattaa aloittaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X