Suhteet

”Kukaan ei ole ajatustenlukija” – lukijat paljastavat parisuhteen pahimmat virheet

Epäluottamus, puhumattomuus, pettäminen, väkivalta… Kysyimme lukijoiltamme parisuhteen pahimpia virheitä.

Kerroimme aikaisemmin, että lukijoidemme mukaan hyvä parisuhde rakentuu luottamuksesta, kommunikaatiosta ja toisen huomioimisesta. Tällä kertaa lukijat kertovat, millaisiin virheisiin hyväkin suhde voi kaatua.

Oma aika on tärkeää – mutta niin on yhteinenkin

”Oman itsenäisyyden säilyttäminen on muistettava, vaikka olisi helpompi vain kiehnätä toisen kyljessä.”

”Ei saa liikaa sitoa, ettei toinen ”tukahdu”. Molemmilla pitää joskus olla myös omaa aikaa.”

”Kiire! Liiat lasten harrastukset ja omat luottamustyöt vievät yhteistä aikaa, jolloin parisuhteelle jää vähemmän aikaa.”

”Joskus suhteessa kuljetaan eri suuntiin, eikä kerrota, missä mennään. Kukaan ei ole ajatustenlukija. Käyttäydytään epäkunnioittavasti toista kohtaan. Jätetään pyytämättä anteeksi ja jätetään sanomatta että rakastaa ja haluaa.”

Epäluottamus aiheuttaa mielipahaa

”On helppoa hakea irtosuhteita ja pettää toisen luottamus. Suomalaisen on vaikea antaa luottamuksen menetystä anteeksi.”

Hyväkin suhde voi kaatua, jos pari ajautuu erilleen.

”Kumppanin uskottomuus! Yhden kerran huomasin, että on aika erota, kun tajusin, että en halua kuuden vuoden seurustelun jälkeen mennä edes kihloihin tai perustaa perhettä avomieheni kanssa.”

”Riidellään turhasta, ei anneta anteeksi, odotellaan liikoja.”

”Itse eronneena en vielä vuosien jälkeenkään ole varma, että luovutinko liian helpolla ja olisinko saanut rakastua toiseen mieheen ja saanko elää nyt oman näköistä elämää.”

”Jos elämäntilanne on peruuttamattomasti murtunut ja luottamus mennyt syystä tai toisesta, moni harkitsee eroa. Mutta varsinkin, jos on lapsia, kannattaa miettiä vielä kerran, onko mahdollista selvittää asiat ja jatkaa yhdessä. Hyviä hetkiä on jokaisessa parisuhteessa.”

Tahallista loukkaamista on vaikea antaa anteeksi

”Toisen mitätöinti, syyttely, ilkeily ja huomauttelu, että toinen tekee kaiken väärin pilaa suhteen – etenkin, jos tätä tekee julkisesti. Osoittaa toiminnallaan ja sanoillaan, että toinen ei ole tärkeä. Yritys omistaa toinen, mustasukkaisuus.”

Hyväkin suhde voi kaatua, jos pari ajautuu erilleen.

”Älä aliarvioi kumppaniasi siten, että hän huomaa sen.”

”Isäni löi äitiäni alkoholin vaikutuksen alaisena. Jos parisuhteeseen liittyy väkivaltaa, silloin ei voi onnistua, jos mies (tai nainen) ei lähde hoitoon.”

”Mollaaminen ja alistaminen satuttaa. Ei myöskään pidä ottaa marttyyrin roolia ja tehdä kaikkea itse, koska toinen ei osaa.”

”Jotain pitää tehdä, jos kotiin tuleminen ahdistaa, jos toisen kanssa masentuu ja ahdistuu. Minulla oli niin kutsuttu hyvä mies, kunnollinen, ulkopuolisin silmin hauska ja kilttikin. Vain minä ja lapseni näimme toisen puolen, rikkinäisen ihmisen, joka minun myötäilyllä ja yrittämisellä ei kuitenkaan tullut autetuksi.”

”Niin kuin Tellervo Koivisto on sanonut, ettei mielessä ole käynyt ero, mutta murha kyllä.”

Kommentoi

Kommentoi juttua: ”Kukaan ei ole ajatustenlukija” – lukijat paljastavat parisuhteen pahimmat virheet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.