Coleslaw-salaatti
Amerikkalainen kaalisalaatti maistuu niin noutopöydissä kuin grilliruokien kaverina. Parhaimmillaan salaatti on tehtynä rapsakasta varhaiskaalista.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Coleslaw-salaatti
- 600 g varhaiskaalia
- 4 porkkanaa
- 4-5 kevätsipulinvartta
- 4 rkl valkoviinietikkaa
- 150 g ranskankermaa
- 1 dl majoneesia
- 2 rkl Dijon-kokojyväsinappia
- 1 tl suolaa
- 1/6 tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Coleslaw eli amerikkalainen kaalisalaatti valmistuu näin:
1. Coleslaw-salaatti tehdään mehevästä kaalista. Poista kaalista uloimmat lehdet ja leikkaa se pienemmiksi lohkoiksi. Kuori porkkanat. Raasta kaali ja porkkanat monitoimikoneella karkeiksi suikaleiksi.
2. Viipaloi kevätsipulit. Sekoita kaalit, porkkanat ja kevätsipulit kulhossa viinietikan kanssa. Sekoita kastike ranskankermasta, majoneesista ja mausteista. Nostele ainekset sekaisin. Anna kaalisalaatin maustua viileässä noin tunti ennen tarjoamista, jotta maut tekeytyvät.
Vinkki! Nauti coleslaw eli kaalisalaatti grilliherkkujen kaverina tai tarjoa se noutopöydän salaattibuffetissa. Amerikkalaisen kaalisalaatin kanssa maistuvat myös, ribsit, hodarit ja hampurilaiset.
Lue myös Anna.fi: Näin teet mehevät ribsit grillissä – ja onnistut takuuvarmasti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Coleslaw-salaatti
Ei sitä ohjetta ollut.
Ohje? Caleslaw?0
Onhan se tossa oikeanpuoleisena palkissa, klikkaa siitä.