Mangoldirisotto
Mangoldirisotto on maukas kasvisateria tai klaruokien lisuke. Risottoon voi käyttää risottoriisin sijaan myös ohraa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Määrä
- 3 dl arborio- tai carnaroliriisiä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 sitruunan raastettu kuori
- ½ sitruunan mehu
- noin 5 dl kasvis- tai kanalientä
- 1 pieni purjo
- 2 valkosipulinkynttä
- 50 g voita
- 5 dl silputtua mangoldia
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- 1 dl parmesaanijuustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää vähitellen riisit, sitruunan kuori ja mehu sekä kanalientä koko ajan sekoittaen. Hauduta noin 20 minuuttia.
2. Silppua purjo, mangoldin lehdet ja valkosipulinkynnet. Sulata voi toisessa kasarissa ja kuullota kasvikset. Lisää seos riisiin, mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Lisää mangoldirisottoon lopuksi parmesaani.
Kokeile myös muita mangoldireseptejä: Mangoldikääröt Lämmin kesäsalaatti Lohi-mangoldivokki Ruoka.fi: Täytetyt kesäkurpitsan kukat mangoldipedillä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mangoldirisotto
Ohje on hyvä mutta ainesmäärä niukka ollakseen neljälle hengelle.
Meillä tuo annoskoko riittää hädin tuskin kahdelle.