Munakas
Munakas on ruokaisa aamupala, brunssitarjottava ja herkullinen lounas, joka pitää nälän loitolla pitkään. Tuoreet yrtit ja juusto antavat munakkaalle makua.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Munakas
- 6 kpl kananmunaa
- 2 dl maitoa, kermaa tai vettä
- 1 ripaus suolaa ja rouhittua valkopippuria
- 1 nokare voita
Lisäksi
- 1 dl juustoraastetta, esim. gruyère
- ½ dl hienonnettua yrttejä, esim. ruohosipulia, lehtipersiljaa
Valmistusohje
Munakas valmistuu näin helposti:
1. Sekoita kulhossa munat ja maito keskenään niin, että munien rakenne hieman rikkoutuu. Mausta seos suolalla ja rouhitulla valkopippurilla.
2. Voit valmistaa jokaiselle ruokailijalle oman munakkaan tai paistaa yhden isomman. Lämmitä teflon- pintainen pannu ja lisää pannulle nokare voita. Kaada neljäsosa munakasmassaa pannulle ja vedä puulastalla seosta pohjaa pitkin reunoilta keskustaan päin, kunnes munakasseos hieman hyytyy. Katkaise lämpö ja anna munakkaan hyytyä hetki kannen alla.
3. Asettele munakkaan toiselle reunalle hieman mehevää juustoraastetta ja yrttejä, ja taita kaksin kerroin lautaselle. Valmista näin jokainen munakas tai kypsennä suuremmalla pannulla hieman pidempään yksi isompi omeletti.
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään herkullinen aamiaismunakas
Kommentoi
Kommentoi juttua: Munakas