Paistetut lampaankyljykset
Timjamilla ja valkosipulilla maustetut lampaankyljykset kutkuttavat herkkusuun makuhermoja.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Paistetut lampaankyljykset:
- 4 lampaankyljystä
- rypsiöljyä
- timjamia
- (valkosipulia)
- suolaa, mustapippuria
Valmistusohje
Lampaankyljykset valmistuvat helposti näin:
- Hiero lampaankyljysten pintaan öljyä ja timjamia. Öljyyn voit lisätä ensin hienonnettua valkosipulia. Anna maustua.
- Paista kyljykset uurteisella grillipannulla molemmin puolin ja käännä uudelleen, niin pintaan tulee ristikkokuvio. Jos paistat kyljykset paistinpannussa, lisää vähän öljyä. Anna kypsyä molemmin puolin 2-3 minuuttia. Mausta vasta lopuksi suolalla ja mustapippurilla. Kiedo folioon ja tarjoa kuumina.
Kotimaiset lampaankyljykset ovat kooltaan pieniä, mutta yksikin kyljys riittää, jos lisänä tarjotaan muhkea uuniperuna, valkosipuliperunoita ja runsaasti kasviksia, esimerkiksi parsakaalia, vihreitä papuja ja vaikka haaparouskuista tai muista metsäsienistä valmistettua muhennosta.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Lammas-paprikapata
Kommentoi
Kommentoi juttua: Paistetut lampaankyljykset