Perinteiset uuniomenat
Perinteiset uuniomenat täytetään rusinoilla ja maustetaan kanelilla ja sokerilla. Tämä ihana jälkkäri maistuu kaikille. Katso klassikko-ohje!
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Perinteiset uuniomenat
- 6 raikasta omenaa
- ½ dl sokeria
- 1 tl kanelia
- 1 dl rusinoita tai kuivatuja puolukoita tai mustikoita
Perinteiset uuniomenat, valelu
- vaaleaa siirappia
- 1 dl vettä
Valmistusohje
Perinteiset uuniomenat tehdään helposti näin:
- Pese omenat ja poista siemenkota omenaporalla.
- Mausta sokeri kanelilla.
- Nosta omenat uuninkestävään vuokaan. Tiputa omenan koloon rusinoita tai kuivattuja puolukoita tai mustikoita. Lisää teelusikallinen kanelisokeria ja täytä kolo rusinoilla tai marjoilla.
- Valuta omenille vaaleaa siirappia ja lisää astiaan vähän vettä.
- Paista omenoita uunissa noin 175 asteen lämmössä noin 45 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmenneet herkullisen näköisiksi. Valele omenoita usein kypsymisen aikana. Kypsät omenat alkavat halkeilla. Kypsennysaika ja lopputulos riippuvat omenalajikeesta. Happamet omenat soseutuvat herkästi kokonaan ja alun perin makeat omenat pehmenevät, mutta eivät soseudu.
- Tarjoa perinteiset uuniomenat vaniljakastikkeen, jäätelön tai kinuskikastikkeen kanssa.
Lue myös: Taikinoidut uuniomenat
Lue myös Anna.fi: Kuorrutetut uuniomenat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Perinteiset uuniomenat