Reseptit
yli 60 min
4

Omenatosca

Kaurahiutaleet ja omena ovat klassinen yhdistelmä. Pähkinäinen kinuskikastike ja vaniljajäätelö vievät makunautinnon uudelle tasolle.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Omenatoscan täyte:

600 g kotimaisia (luomu-) omenoita pilkottuna
60 g voita
1 1/2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria

Pähkinäkinuski:

4 dl kermaa
3 dl fariinisokeria
50 g hasselpähkinärouhetta
100 g pekaanipähkinöitä pilkottuna
1 rkl voita

Tarjolle:

vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Pilko omenat. Jätä kotimaisiin luo­muomenoihin kuoret. Sulata voi pan­nulla ja sekoita mukaan omenalohkot. Lisää pannulle kaurahiutaleet, kaneli ja vaniljasokeri. Sekoittele noin 5 minuutin ajan, kunnes omenat ovat pehmenneet.

2. Kaada seos korkeareunaisiin pais­ton kestäviin annosastioihin. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15–20 minuuttia.

3. Valmista kinuski. Mittaa pannuun kerma ja fariinisokeri. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Anna kinuskin kiehua ja kuplia noin kymmenen mi­nuuttia välillä sekoitellen. Valitse iso kattila, sillä kinuski kuohuu reilusti. Varo polttamasta sormiasi kuumaan sokeriin.

4. Mittaa joukkoon pähkinärouhe, pieneksi pilkotut pekaanipähkinät ja nokare voita. Sekoita. Kaada kinus­ki omenoiden päälle. Voit halutes­sasi jättää osan pekaanipähkinöistä sivuun ja ripotella ne lopuksi annok­sen päälle. Tarjoile halutessasi lisänä vaniljajäätelöä.

Ohje: Kaakoa kermavaahdolla -ruokablogi

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 19/18.

Maista myös näitä omenaherkkuja:

Omenaherkut kuuluvat syksyyn.

Kinuskiomenat

omenakukko

Omenakukko

omenacrumble

Omenainen crumble

Anna.fi: Kinuski-uuniomenat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Omenatosca

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X