Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Omenatosca

Kaurahiutaleet ja omena ovat klassinen yhdistelmä. Omenatosca on ihana jälkkäri. Pähkinäinen kinuskikastike ja vaniljajäätelö vievät makunautinnon uudelle tasolle.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Omenatosca, täyte

  • 600 g kotimaisia (luomu-) omenoita pilkottuna
  • 60 g voita
  • 1 ½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl vaniljasokeria

Pähkinäkinuski

  • 4 dl kermaa
  • 3 dl fariinisokeria
  • 50 g hasselpähkinärouhetta
  • 100 g pekaanipähkinöitä pilkottuna
  • 1 rkl voita

Tarjoiluun

  • 1 l vaniljajäätelöä

Valmistusohje

Omenatosca tehdään helposti näin:

1. Pilko omenat. Jätä kotimaisiin luo­muomenoihin kuoret. Sulata voi pan­nulla ja sekoita mukaan omenalohkot. Lisää pannulle kaurahiutaleet, kaneli ja vaniljasokeri. Sekoittele noin 5 minuutin ajan, kunnes omenat ovat pehmenneet.

2. Kaada seos korkeareunaisiin pais­ton kestäviin annosastioihin. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15–20 minuuttia.

3. Valmista kinuski. Mittaa pannuun kerma ja fariinisokeri. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Anna kinuskin kiehua ja kuplia noin kymmenen mi­nuuttia välillä sekoitellen. Valitse iso kattila, sillä kinuski kuohuu reilusti. Varo polttamasta sormiasi kuumaan sokeriin.

4. Mittaa joukkoon pähkinärouhe, pieneksi pilkotut pekaanipähkinät ja nokare voita. Sekoita. Kaada kinus­ki omenoiden päälle. Voit halutes­sasi jättää osan pekaanipähkinöistä sivuun ja ripotella ne lopuksi annok­sen päälle. Tarjoa omenatosca vaniljajäätelön kanssa.

Ohje: Kaakoa kermavaahdolla -ruokablogi

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 19/2018.

Maista myös näitä omenaherkkuja:

Omenaherkut kuuluvat syksyyn.

Kinuskiomenat

omenakukko

Omenakukko

omenacrumble

Omenainen crumble

Anna.fi: Kinuski-uuniomenat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Omenatosca

Sinun täytyy kommentoidaksesi.