Poronpaisti
Poronpaisti sopii niin sunnuntai-aterialle kuin joulupöytään. Rakenteeltaan hienosyinen ja murea poro on erittäin vähärasvaista. Paistiviipaleet aateloidaan mustikka-portviinikastikkeella.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Poronpaisti:
- 1,2-1,4 kg poron sisäpaisti
- 1 rkl voita ja rypsiöljyä
- 2 tl sormisuolaa
Valmistusohje
Poronpaisti kyspyy uunissa näin:
Poronpaisti vaatii uunissa kypsyäkseen aikaa noin 2 tuntia. Varaa kuitenkin vielä aikaa lihan lämmön tasaantumiselle ainakin 15 minuuttia.
1. Nosta paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä. Jos käytät pakastettua lihaa, anna sen sulaa hitaasti jääkaapissa 1,5–2 vuorokautta.
2. Ruskista paisti kauttaaltaan kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa, jolloin saat siihen kauniin värin. Nosta sitten paisti vuokaan, hiero pintaan mausteeksi suolaa ja nosta vuoka 100-asteiseen uuniin. Aseta lihan paksuimpaan kohtaan paistilämpömittari.
3. Valele paistia kypsymisen aikana pannulle syntyvällä liemellä. Kun paistin sisälämpötila osoittaa 54-astetta, nosta paisti uunista ja kääri se folion sisään vetäytymään tunniksi.
4. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi tarjolle. Tarjoa poronpaisti mustikka-portviinikastikkeen kanssa.
Lue myös: Parhaat pororeseptit
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Samoilijan poronkäristys
Kommentoi
Kommentoi juttua: Poronpaisti