Reseptit

Suklaa-appelsiinicookiet

Suklaa-appelsiinicookiet ovat reilun suklaisia ja kaakaon tuoksuisia herkkupaloja. Appelsiininkuoripalat tuovat kaivattua raikkautta suklaiseen makumaailmaan.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
40  annosta

Ainekset

Suklaa-appelsiinicookiet

  • 150 g taloussuklaata
  • 75 g hillottuja appelsiininkuoripaloja
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl soodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 150 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 1 ½ dl fariinisokeria
  • 2 kananmunaa

Valmistusohje

Suklaa-appelsiinicookiet valmistuvat näin:

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pilko appelsiininkuoripaloja pienemmiksi. Hienonna suklaa reiluiksi paloiksi. Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe, sooda, vaniljasokeri ja suola keskenään. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe.
  2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet joukkoon muutamassa erässä. Lisää lopuksi joukkoon suklaa ja appelsiininkuoripalat. Sekoita kaikki sekaisin.
  3. Ota jälkiruokalusikallinen (keskimmäinen lusikkakoko) taikinaa kerrallaan ja pyörittele se käsissä palloksi. Aseta suklaa-appelsiinicookie leivinpaperoidulle pellille. Paista pikkuleipiä 200 asteessa 12 minuuttia.

Reseptin laatija: Minna Kaunela, Laitila

Lisää cookie-ohjeita: Amerikkalaiset cookiet Gluteenittomat cookiet Pähkinäcookiet Ruoka.fi: Amerikkalaiset suklaakeksit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaa-appelsiinicookiet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.