Herkullinen punajuuripataleipä on kaunis lämpimäinen, joka syntyy vähistä raaka-aineista. Rouhitut saksanpähkinät tuovat leipään suutuntumaa ja punajuurimehu pirtsakkaa väriä. Lisäksi tarvitaan kuivahiivaa, jauhoja, suolaa ja valkosipulirouhetta. Ainekset sekoitetaan nopeasti keskenään, minkä jälkeen taikina saa levätä yön yli.

Seuraavana päivänä taikinasta muotoillaan leipä, jonka annetaan kohota huolellisesti ennen uunissa lämmitettyyn pataan siirtämistä. Kokonaisuus nostetaan uuniin ja leipä paistetaan kypsäksi. Valmis lämpimäinen on päältä täydellisen rapea ja sisältä ihanan pehmeä. Sipaisu suussa sulavaa vuohenjuustoa viimeistelee ihastuttavan makunautinnon.

Yrttinen pataleipä

Lisää maukkaita pataleipiä:
Himahella: Rouheinen pataleipä
Välimerellinen pataleipä
Himahella: Yrttinen pataleipä
Ruoka.fi: Karpalo-pataleipä