Jauheliha-kasviskeitto

Jauheliha-kasviskeitto 

60
min
30-60 min

Ainekset

2 kpl sipulia
1 kpl valkosipulinkynsi
tilkka öljyä
500 g jauhelihaa
pippuria
200 g selleriä
2 kpl porkkanaa
2 l vettä
3 rkl lihafondia
4 rkl tomaattisosetta
tölkki valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
3 dl pätkäspagettia
ruukullinen silputtua persiljaa

Valmistusohje

Jauheliha-kasviskeitto on päivitetty versio perinteisestä jauhelihakeitosta. Pavut ja pätkäspagetti tekevät tästä versiosta perinteistä keittoa tuhdimman.

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota kevyesti kuumassa öljytilkassa pannulla. Lisää jauheliha, ruskista ja mausta pippurilla. Siirrä seos tilavaan kattilaan.
  2. Kuori ja paloittele selleri ja porkkanat ja lisää kattilaan. Kaada joukkoon vesi ja sekoita mukaan fondi. Kuumenna ja keitä 10-15 minuuttia.
  3. Lisää tomaattisose ja pavut tomaattikastikkeineen. Lisää pasta ja keitä kuusi minuuttia. Hienonna keittoon persilja ja tarkista maku.

Katso myös nämä keittoreseptit:
Paahdettu kasvissosekeitto
Korealainen lihakeitto
Kalaseljanka
Helppo härkäpapukeitto

Kuva: Jarmo Wright/OM-arkisto

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
Kotiliesi