Laskiaispullat

Laskiaispullat 

60+
min
yli 60 min

Ainekset

3 dl maitoa
25 g hiivaa
pussi tai kuivahiivaa
1 dl sokeria
ripaus suolaa
1 tl kardemummaa
puolikas kananmuna
8 dl vehnäjauhoja
75 g voita
tai margariinia

voiteluun:

puolikas kananmuna

täyte:

pullan sisusta
150 g mantelimassaa
tilkka maitoa
2 dl kuohukermaa
200 g vadelmia
2 rkl vadelmahilloa

Valmistusohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Riko kananmuna lasiin ja kaada puolet taikinaan. Säästä toinen puoli pullien voiteluun.
  2. Alusta jauhot taikinaan ja lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva.
  3. Anna taikinan kohota leivinliinan alla reilu puoli tuntia.
  4. Leivo kohonneesta taikinasta tasapaksu pitko ja jaa se noin 13 yhtä suureen osaan. Pyöritä taikinapaloista pyöreitä pullia.
  5. Kohota pullia leivinliinan alla leivinpaperoidulla uunipellillä vielä noin 20 minuuttia.
  6. Voitele pullat kananmunalla ja paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.
  7. Vaahdota täytettä varten kerma. Sekoita kermavaahtoon sulaneet pakastevadelmat ja vadelmahillo.
  8. Halkaise jäähtyneet pullat kahteen osaan. Koverra lusikalla alaosaan pieni kuoppa. Sekoita sähkövatkaimella neljän pullan koverrettu sisus, mantelimassa ja tilkka maitoa tasaiseksi massaksi.
  9. Täytä pullien kolot mantelimassaseoksella ja laita päälle runsaasti vadelmakermavaahtoa. Nosta päälle pullakansi.
  • Vinkki: Voit ottaa pullan kannesta esimerkiksi pienellä sydänpiparkakkumuotilla kuvioita ja käyttää sydäntä laskiaispullan koristeellisena kantena.
  • 13-15 pullaa
  • valmistusaika noin 2 tuntia

Tunnisteet

Ruokavalio:
28.3.2007
Kotiliesi