Laskiaispullat

  • Valmistusaika:
    yli 60 min
  • Ateriatyyppi: Makeat leivonnaiset, Pullat, tortut ja piirakat, Jälkiruoat, Muut jälkiruoat
  • Erikoisruokavaliot: Kasvis
Laskiaispullat

Ainesosat

Määrä Aines
3 dlmaitoa
25 ghiivaa
pussikuivahiivaa
1 dlsokeria
ripaussuolaa
1 tlkardemummaa
puolikaskananmuna
8 dlvehnäjauhoja
75 gvoita
 margariinia
voiteluun:
puolikas kananmuna
täyte:
 pullan sisusta
150 gmantelimassaa
tilkkamaitoa
2 dlkuohukermaa
200 gvadelmia
2 rklvadelmahilloa

Lisätietoja:

Valmistusohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Riko kananmuna lasiin ja kaada puolet taikinaan. Säästä toinen puoli pullien voiteluun.
  2. Alusta jauhot taikinaan ja lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva.
  3. Anna taikinan kohota leivinliinan alla reilu puoli tuntia.
  4. Leivo kohonneesta taikinasta tasapaksu pitko ja jaa se noin 13 yhtä suureen osaan. Pyöritä taikinapaloista pyöreitä pullia.
  5. Kohota pullia leivinliinan alla leivinpaperoidulla uunipellillä vielä noin 20 minuuttia.
  6. Voitele pullat kananmunalla ja paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.
  7. Vaahdota täytettä varten kerma. Sekoita kermavaahtoon sulaneet pakastevadelmat ja vadelmahillo.
  8. Halkaise jäähtyneet pullat kahteen osaan. Koverra lusikalla alaosaan pieni kuoppa. Sekoita sähkövatkaimella neljän pullan koverrettu sisus, mantelimassa ja tilkka maitoa tasaiseksi massaksi.
  9. Täytä pullien kolot mantelimassaseoksella ja laita päälle runsaasti vadelmakermavaahtoa. Nosta päälle pullakansi.
  • Vinkki: Voit ottaa pullan kannesta esimerkiksi pienellä sydänpiparkakkumuotilla kuvioita ja käyttää sydäntä laskiaispullan koristeellisena kantena.
  • 13-15 pullaa
  • valmistusaika noin 2 tuntia
Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 25 kertaa
  • Katsottu: 19023 kertaa

Katso myös nämä

Viestit 3

31.1.2011 klo.21:31
vatkuli

vatkuli

varsin löysät taikinat tulee tolla jauho/maito -suhteella.

Vastaa
8.2.2011 klo.11:42
leijukka

leijukka

Voiko ulkolaisia vadelmia käyttää noin, kuumentamatta?
Kotimaisia ei kaupoista löydy.

Vastaa
20.2.2011 klo.17:23

leijukka, ulkomaisia pakastettuja vadelmia todellakin suositellaan ensin keitettävän olikohan se kolmisen minuuttia …meillä ei niitä uskalleta käyttää ollenkaan:~ kannattaa kesällä poimia kotimaisia ja pakastaa runsaasti :) hilloa vaan laskiaispullaan jos ei ole omia pakastemarjoja :)

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu