Puolukkakakku
Puolukkakakku on syksyn suosikkileivonnainen. Puolukkasurvos tekee maustekakusta hyvin säilyvän ja mehevän. Tämä puolukkakakku on peräisin Kotilieden lukijalta Catielta. Kakku on helppotekoinen ja erityisen suosittu sivuillamme.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 25 annosta
- Kasvis
Ainekset
Puolukkakakku
- 100 g voita tai margariinia
- 2 dl puolukkasurvosta (noin 4 dl puolukoita)
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 2 tl ruokasoodaa
- 2 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl neilikkaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl kermaviiliä
Puolukkakakku, pinnalle
- 1 rkl tomusokeria
Valmistusohje
Puolukkakakku leivotaan helposti näin:
1. Voitele ja jauhota noin 1,5 l:n vetoinen kakkuvuoka.
2. Sulata sata grammaa voita tai margariinia. Survo neljä desilitraa puolukoita. Tarvitset kaksi desilitraa puolukkasurvosta.
3. Sekoita kulhossa kuivat aineet ja mausteet eli 4 1/2 desilitraa vehnäjauhoja, kaksi desilitraa sokeria, yksi desilitra fariinisokeria, kaksi teelusikallista ruokasoodaa, kaksi teelusikallista kanelia, yksi teelusikallinen kardemummaa ja yksi teelusikallinen neilikkaa toisiinsa. Lisää kaksi kananmuna, kaksi desilitraa kermaviiliä ja haaleaksi jäähtynyt rasva. Kääntele taikina sekaisin.
4. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 50–60 minuuttia. Peitä kakun pinta tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen loppupuolella.
5. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista. Viimeistele puolukkakakku tupsauttamalla pinnalle tomusokeria ennen tarjoamista.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 20/2021.
Lue myös: Kotilieden parhaat kahvikakut – ihana reseptikokoelma!
Lue myös Anna.fi: Näin leivot omena-puolukka-tuorejuustopiirakan
Kommentoi
Kommentoi juttua: Puolukkakakku
Todella herkullinen! Tein pakastekuivatuista puolukoista, useamman kerralla ja pakastin! Maku vain parani!
Mehevä ja maukas. Ihana resepti. Meinasi hävitä koko kakku kun vähän maistettiin uunista oton jälkeen 🤭
Miten ihmeessä sen saa tulostettua kun ei ole merkkiä mitä klikata.